Socialiștii îl propun pe Ion Ceban la funcția de primar general al orașului Chișinău

28876573_1883189311755884_1609375421_o

Partidul Socialiștilor și-a anunțat candidatura pentru alegerile locale din municipiul Chișinău, pentru funcția de primar general a fost propus Ion Ceban.

Anunțul a fost făcut după ședința activului republican al PSRM cu subiectul alegerilor locale anticipate și desemnarea candidatului la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, care a fost invitat la această ședință, pentru funcția de primar general al Chișinăului au fost discutate 4 candidaturi.

„Este o mare responsabilitate pentru mine, le mulțumesc colegilor pentru această încredere. De mulți ani în Chișinău este foarte proastă. Noi credem că trebuie să vină în Capitală un alt conducător, care să schimbe lucrurile”, a menționat Ceban.

Ion Ceban este președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal al Chișinăului și purtător de cuvânt al șefului statului, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2011 până în iulie 2015 și fost viceministru al Educației, Tineretului și Sportului din 2007 până în 2008.

A fost membru al PCRM până la 28 septembrie 2012 și era cunoscut ca unul dintre fruntașii PCRM, participând activ la protestele organizate de comuniști; a fost șeful adjunct al staffului PCRM în campania electorală pentru alegerile locale din anul trecut, iar în perioada guvernării comuniste a fost viceministru al Educației.

În 2015, după ce a renunțat la funcția de deputat în favoarea celei de consilier municipal, în locul său în parlament a intrat Adrian Lebedinschi.

Ion Ceban este al treilea candidat care s-a lansat în cursa pentru funcția de primar al Chișinăului. Anterior, Valeriu Munteanu s-a lansat în cursă după o ședință a Biroului Politic al Partidului Liberal. Primul în cursă s-a lansat Andrei Năstase, acesta a fost propus de Platforma DA.

Reamintim că, CEC a stabilit data alegerilor anticipate în Chișinău pentru data de 20 mai. Totuși, decizia finală ar urma să fie luată de Parlament și Guvern pentru a aloca banii, pentru care trebuie rectificări bugetare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente