A fost creată o Celulă de criză în situații de urgență. Aceasta va activa în regim permanent, până la ameliorarea situației

iPiccy-collage

În această seară, către ora 21:00, în cadrul Centrului operațional de dirijare a situațiilor excepționale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost creată Celula de criză în situații de urgență, în contextul condițiilor meteo dificile.

În cadrul Celulei de criză, vor activa reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu subdiviziunile acestuia – IGSU, IGP, INP, DTP, dar și din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Apărării, Serviciului Meteorologic de Stat, Primăriei municipiului Chișinău și furnizorii de energie electrică.

Decizia constituirii Celulei de criză, a fost luată în scopul monitorizării situației din țară și luării deciziilor necesare de intervenție, pentru ajutor cetățenilor în caz de necesitate. Celula de criză va activa în regim permanent, până la ameliorarea situației, creată odată cu condițiile meteo dificile.

Strict monitorizate vor fi și traseele și porțiunile de drum cu sau posibile dificultați de circulație, și anume – traseul Leușeni sprea vamă, traseul Chișinău – Hîncești, traseul Leova, traseul Anenii-Noi – Căușeni (porțiunea spre Troița Nouă). În context, vor activa șase direcții de monitorizare pe și în apropierea acestor trasee, cu scopul de a asigura intervențiile echipelor de salvatori în deblocarea și tractarea mijloacelor de transport, asigurarea securității persoanelor din autoturisme și altă asistență necesară.

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență roagă repetat cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și prudență și să se informeze înainte de a porni la drum, referitor la condițiile meteo și calitatea circulației pe trasee.

Tot în această seară, șeful IGSU, generalul-maior al s/salvare, Mihail Harabagiu, a efectuat instructajul necesar pentru echipele de salvatori și pompieri, care au fost formate pentru intervenția necesară în teren, acolo unde cetățenii vor avea nevoie de ajutor. Dacă deplasările nu sunt strict necesare, pot fi amânate, pentru a evita situațiile de criză. În caz de necesitate, e necesar să fie apelate Serviciile de urgență 901, 902 și 903, pentru asistența calificată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente