În legătură cu ieșirea cicloanelor mediterane în perioada 17-22.03 se prevăd condiții meteo complicate: în intervalul 17-20 martie vor cădea precipitații la început sub formă de ploaie, pe 18-19 martie cu transformare în lapoviță și ninsori puternice (10-15 l/m2/12 h), izolat va viscoli, depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, pe drumuri va troieni. Vântul nord-vestic se va intensifica de până la 15-20 m/s. Brusc se va răci: temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climaterice.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), la această oră ninge puternic în raioanele din nordul țării: Briceni, Bălți, Edineț, Drochia, Șoldănești, Soroca, Rezina, Florești, Glodeni, Sângerei. În centrul țării și sudul țării aversele sunt sub formă de lapoviță.

La Briceni sunt -5 grade Celsius, la Chișinău se înregistrează -2 grade, iar în sudul țării, la Cahul sunt 0 grade. Rafalele de vânt ajung la viteza de 46 km/h. La noapte minimele vor coborî până la -8 și -5 grade Celsius.

Vremea rea se va menține până pe data de 22 martie.

Безымянный

Riscuri:

#reducerea vizibilităţii;
#creşterea riscului derapajelor şi a accidentelor rutiere;
#perturbarea locală a traficului rutier;
#izolarea parţială a unor localităţi;
#avarierea unor construcţii sub acţiunea greutăţii stratului de zăpadă;
#avarierea liniilor de telecomunicaţii şi de transport al energiei electrice.

Se recomandă:

#adaptarea permanentă a vitezei autovehiculului la condiţiile de drum;
#folosirea sistemului de iluminare-avertizare pe toate categoriile de drumuri;
#evitarea activităţilor obositoare, cum ar fi împinsul maşinii sau mersul în zăpadă adâncă, pentru prevenirea #hipotermiei și acutizării bolilor cardiace;
#asigurarea autovehiculului cu lanţuri pentru zăpadă, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, combustibil de rezervă.