(video) Partidul Liberal a înregistrat în Parlament proiectul Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România

1

Partidul Liberal a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că astăzi, 13 martie, au înregistrat în Parlament proiectul Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România. Proiectul a fost înregistrat ca urmare a unei hotărâri a liberalilor luată în cadrul ședinței Consiliului PL, unde a fost examinată problema Unirii cu România.

În cadrul conferinței de presă Valeriu Munteanu a dat citire declarației PL: „Partidul Liberal în conformitate cu prevederile statutare și ale programului său proclamă solemn în virtutea și în puterea dreptului istoric și a dreptului de neam Unirea Republicii Moldova cu țara mamă România ca unica soluție de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană și de integrare NATO, pentru asigurarea libertății, bunăstării și securității populației din stânga Prutului.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a menționat că PL a hotărât să solicite Parlamentului să se convoace într-o ședință solemnă pe 27 martie 2018, când se împlinesc o sută de ani de la Unirea Republicii Democratice Moldovenești „Basarabia” cu România, să adopte Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România.

De asemenea, acesta a menționat că în cazul în care Parlamentul va respinge această solicitare, biroul politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul Unirii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente