Prea scumpă pentru francezi, dar bună pentru moldoveni. Proiectul arenei propuse de PDM a fost evaluat de francezi la 112 milioane de euro în 2014

3232

Proiectul prezentat de Andrian Candu la briefing-ul PD a folosit imagini ale unui proiect prezentat în anul 2014, în Franța, pentru arena din Dunkerque, pentru a putea arăta ideea mai simplu. Astfel, în video prezentat de democrați numit „Concept Arena Chișinău” sunt preluate de fapt secvențe întregi din grafica folosită în cadrul arenei franceze. La secunda 00:15, în video prezentat de Candu se poate observa chiar și denumirea Dunkerque Arena.

Acesta este proiectul propus de democrați, prezentat pompos de către Andrian Candu:

Iar acesta este proiectul propus de către francezi în anul 2014 la Dunkerque:

Care a fost soarta proiectului din Franța

Lucrările asupra arenei urmau să fie finalizate în 2016, potrivit descrierii proiectului. Lucrările nu au evoluat însă, potrivit presei locale.

Proiectul arenei Franceze a fost însă abandonat între timp de autoritățile franceze, potrivit presei locale. Astfel, un astfel de proiect prezentat de francezi a fost estimat la 112 milioane de euro, bani care nu și-i puteau permite o regiune dintr-un stat membru al UE, aflat în inima Europei.

Proiectul arenei era numit de unii editorialiști drept „Proiect mare și inutil”.

„Arena este produsul unei oligarhii locale care favorizează grandomania și uită de interesele populației locale”, se menționa într-un alt articol din presa locală.

Ideea conceptului din Moldova

Andrian Candu a mai spus că conceptul propus este doar un concept, iar ceea ce a fost arătat e doar a oferi o idee și nicidecum așa cum va arăta. Cum va arăta va decide compania care va avea cel mai bun proiect.

„Ceea ce veți vedea sunt surse publice. Noi am găsit și, pe lângă studiile noastre de fezabilitate și analizele care au fost făcute, am luat și imagini pentru a fi mai ușor înțeles de societate și de voi, dragi reprezentanți ai presei”, a precizat Andrian Candu înainte de prezentare.

Conform informaţiilor furnizate, Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness.

Cheltuielile pentru construcție ar ajunge la 50 milioane euro, din care contribuția statului va fi de aproximativ 100 milioane lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente