PDM propune un nou candidat la funcția de Ministru al Justiției. A fost colegă cu Igor Dodon în Guvernul Tarlev

Foto: point.md

Partidul Democrat din Moldova propune un nou candidat la funcția de ministru al Justiției. Este vorba despre Victoria Iftodi, în prezent judecătoare la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de către Vlad Plahotniuc, liderul PDM, în cadrul unui briefing săptămânal. Fostul Ministru, Alexandru Tănase și-a dat demisia după ce în presă a apărut o înregistrare în care acesta discuta amical cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în prezent în dosarul miliardului. 

Potrivit procedurii, Pavel Filip va face un demers de numire la președintele Igor Dodon, care poate respinge demersul. Dacă o face de două ori, Guvernul poate merge la Curtea Constituțională, iar cu ajutorul acesteia, președintele Igor Dodon poate fi suspendat.

Victoria Iftodi, în vârstă de 49 de ani a ocupat din anul 2003 deține postul de viceministru și apoi primvice-ministru al justiției. La data de 8 iulie 2004, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al Justiției, funcție pe care a exercitat-o până la 20 septembrie 2006.

În aceeași zi în care a fost decretată din funcție, Iftodi a fost numită Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Franța. În anul 2009 aceasta a fost rechemată în țară.

Victoria Iftodi este originară din satul Lalova, raionul Rezina și absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova. Aceasta este căsătorită și are un copil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente