(foto, video) Sportivii la tir cu arcul din Moldova au rămas fără loc pentru antrenamente înainte de competiții. Ce spun autoritățile

iPiccy-collage

Sportivii din Moldova care practică tirul cu arcul nu au unde să-și desfășoare antrenamentele pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice Europene și Jocurile Olimpice de Tineret. Acest lucru s-a întâmplat după ce unicul loc din Chișinău unde aceștia își desfășurau activitățile de pregătire a fost dat în arendă unui agent economic, care a început recent defrișarea copacilor din zonă.

Într-o postare pe Facebook, sportivul Dan Olaru a scris despre situația în care se află sportivii care practică tirul cu arcul. Acesta s-a plâns că situația este una destul de complicată, ținând cont de faptul că în ajun de Jocurile Olimpice Europene și Jocurile Olimpice de Tineret nu au unde să-și desfășoare antrenamentele, deoarece unicul teren pentru Tir cu arcul a fost vândut, fără a oferi sportivilor o alternativă de spațiu pentru antrenament.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, este vorba despre un teren care se află în proprietatea municipală, care este dat în folosința Clubului Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne.

„Terenul este ca și întregul parc, proprietate municipală, însă se află sub gestiunea Clubului Dinamo și a fost transmis agentului economic în baza unui contract semnat de administrația Dinamo și agentul economic”, a menționat Vadim Brânzaniuc.

Purtătoarea de cuvânt din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, menționează că terenul nu a fost vândut și acesta nu este proprietatea Clubului Sportiv Dinamo, ci este proprietatea Primăriei Chișinău.

„În 2014 conducerea MAI (care a fost alta decât actuala conducere) a oferit aceste terenuri printr-un contract unui agent economic. Contractul prevedea ca acel agent economic să construiască niște terenuri de sport. După câțiva ani Primăria a mers în instanță, unde s-a judecat cu agentul economic și Dinamo. În toamna anului 2017 dosarul, însă, a fost închis”, explică Alina Zbancă.

Conform purtătoarei de cuvânt a MAI, agentul economic, a primit autorizație în acest an să facă defrișare de la Spații Verzi, nu și acordul Ministerului Afacerilor Interne, iar MAI nu este de acord cu aceste schimbări.

„Terenul acesta nu era destinat sportivilor care practică tirul cu arcul. Dinamo a oferit posibilitatea aceasta sportivilor moldoveni să se ocupe acolo pentru că susține orice acțiune sportivă din țară și respectiv timp de câțiva ani acesta era unicul spațiu pentru ei unde să se antrenau. Noi vrem să-i susținem, noi nu am fost de acord cu schimbările respective de acolo. Atunci când au intervenit colegii mei și actuala conducere imediat s-a inițiat o anchetă”, spune Zbancă.

Alina Zbancă ne mai comunică că agentul căruia îi aparține acum terenul are și două dosare penale.

„Ei au inițiat lucrările pentru că au toate actele din partea statului care i-au decizi, dar nu și de la Ministerul de Interne, întrebarea e altă dacă au fost contractele din anul 2014 întocmite legal sau nu, dar asta o să arate deja ancheta”, mai adaugă aceasta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente