Deranjați de background-urile știrilor, departamentul PR al PPEM-ului le sugerează jurnaliștilor să-l prezinte mai pozitiv pe Iurie Leancă

citate_leanca_just-620×338

„Menționăm că Iurie Leancă s-a aflat în fruntea Guvernului când țara noastră a obținut regimul de vize”. Cu așa alineat ar dori serviciul de presă al PPEM ca jurnaliștii să încheie știrile în care este vizat Iurie Leancă. Într-o scrisoare deschisă adresată TV8, JurnalTV, Unimedia și alte portaluri aceștia cer ca formulările despre Iurie Leancă „să fie echilibrate”.

„În background-ul știrilor pe care le prezentați, aproape de fiecare dată, Iurie Leancă este etichetat, într-o notă negativă, cu decizia (colectivă!) pe care a luat-o în perioada în care era prim-ministru vizavi de acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate”, se menționează în comunicatul de presă.

Printre sugestiile făcute de PPEM sunt:

– Menționăm că Iurie Leancă s-a aflat în fruntea Guvernului atunci când țara noastră a obținut regimul liberalizat de vize și a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

– De asemenea, la insistența lui Iurie Leancă și prin sprijinul omologului său român, Victor Ponta, în Republica Moldova au fost renovate peste 800 de grădinițe, dar și edificii culturale precum Muzeul Național de Artă sau Sala cu Orgă.

– Iurie Leancă este primul Ambasador al Republicii Moldova cu misiuni speciale pentru integrare europeană, promovând pentru prima dată acest concept de modernizare în 1997-1998.

– În perioada în care Iurie Leancă se afla la cârma Guvernului a demarat construcția Gazoductului Iași-Chișinău, care va securiza energetic Republica Moldova, au fost dotate cu unități de transport peste 100 de școli și 164 de sectoare de poliție. Sute de kilometri de drum, printre care drumurile naționale R3 și Sărăteni-Soroca au fost raliate la standarde europene de circulație.

– În timpul mandatului lui Iurie Leancă în Republica Moldova a fost lansat Proiectul Național SMURD, iar în domeniul agriculturii – principala ramură a economiei naționale – au fost lansate sau se aflau în derulare 12 proiecte în valoare de peste 9 miliarde de lei.

– Tot în mandatul lui Iurie Leancă Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au fost dotate cu echipament modern în valoare de 23 de milioane USD”.

Amintim că Iurie Leancă a deținut funcția de prim-ministru în perioada 2013-2014, când Republica Moldova a obținut regim liberalizat de vize și acordul de asociere cu UE. Mandatul său însă este marcat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău companiei Avia Invest, care s-a dovedit că ar aparține lui Ilan Shor, dar și de prăbușirea a trei bănci comerciale, dintre care și Banca de Economii, care a generat o criză de proporții în sectorul bancar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente