A început competiția între cele mai bune proiecte, destinații și branduri care promovează turismul receptor din Republica Moldova. Câștigătorii celor 20 de categorii dedicate sectorului vor fi premiați în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Turismului Republicii Moldova, care va avea loc în data de 23 martie 2018.

Votarea a început, iar publicul îi poate alege pe cei mai activi jucători din industria turismului receptor pe platforma www.galaturismului.md.

Gala Turismului Republicii Moldova, unul dintre evenimentele emblematice ale industriei, are drept scop principal promovarea destinațiilor turistice din țară și stimularea participării agenților economici la dezvoltarea industriei turismului receptor.

1

Astfel, până pe 17 martie toți doritorii pot vota pe pagina online a evenimentului top 10 pentru cele 20 de categorii dedicate turismului:

Agenții de turism emițător din RM
Agenții de turism receptor din RM
Ambasadori ai turimsului din RM
Branduri ce promovează turismul din RM
Bucate îndrăgite de turiștii care vizitează RM
Destinații turistice recomandate turiștilor străini
Evenimente ce generează flux de turiști străini
Ghizi de turism din țară recomandați turiștilor străini
Meșteri populari ce promovează RM
Oameni ai turismului emițător din RM
Oameni ai turismului receptor din RM
Proiecte și Inițiative de dezvoltare a turismului din RM
Restaurante recomandate turiștilor străini
Surse media de promovare a turismului din RM
Transportatori auto ce operează curse în RM
Transportatori avia ce operează curse în RM
Unități de cazare amplasate în afara Chișinăului
Unități de cazare amplasate în Chișinău
Vinării din RM recomandate turiștilor străini
Vinuri din RM recomandate turiștilor străini

Câștigătorii la cele 20 de topuri vor fi aleși în baza unei medii formate din 40% – votul juriului, 30% – votul grupului de experți și 30% – votul on-line al publicului. Cei care vor acumula cele mai multe puncte vor fi premiați în cadrul Galei Turismului Republicii Moldova 2018.

Evenimentul este organizat de Federația de Promovare a Turismului din Republica Moldova, în colaborare cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), asociațiile de profil din domeniu, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.