În data de 25 martie 2018, la Tekwill, cel mai popular forum din Moldova pentru femei mama.md va desfășura cea de-a cincea ediție a campionatului de asamblare la viteză a puzzle-urilor Puzzle Day Castorland 2018, un eveniment pentru întreaga familie. Regulile campionatului sunt foarte simple: pentru asamblarea unei imagini de puzzle din 500 de piese, participanții au la dispoziţie două ore. Prima echipă care reuşeşte să asambleze această imagine, iese învingătoare.

La eveniment pot participa copiii de peste 7 ani, părinții lor, buneii și bunicile, echipe de prieteni, și alții. Iar pentru picii mai mici va fi amenajată o zonă specială de joacă. Participanții vor trebui să aleagă categoria amatori sau profesioniști, în funcție de nivelul de complexitate a puzzle-ului pe care vor să-l asambleze.

Primul campionat de asamblare a pieselor de puzzle din Moldova a avut loc în anul 2014, iar la acesta au participat circa 120 de persoane repartizate în 25 de echipe. Cea de-a doua ediție a adunat 40 de echipe a câte 4 membri fiecare. La Puzzle Day Castorland 2016 au participat deja 52 de echipe, mai mult de 200 de persoane fiind decise să clarifice care echipă va fi cea mai rapidă.

Pe 19 martie 2017 s-a desfășurat cel de-al patrulea campionat Puzzle Day, la care au luat parte peste 350 de participanți din 88 de echipe. Anume în această ediție organizatorii au decis să desfășoare campionatul în două categorii: amatori și profesioniști.

Câștigătorul categoriei „amatori” a devenit echipa „Cuc”. Participanții au asamblat puzzle-ul în 1 oră și 18 secunde, stabilind un nou record al campionatului. Al doilea loc a fost ocupat de echipa „Циклобутан” cu rezultatul de 1 oră și 17 minute. Bronzul l-a obținut echipa „Our Team”, asamblând puzzle-ul în 1 oră și 33 minute.

Printre profesioniști, cei mai atenți s-au dovedit a fi participanții din echipa „Assassins Team” cu un rezultat de 1 oră și 1 minut. Argintul l-au câștigat, în această categorie, echipa „Monsters”, asamblând puzzle-ul în 1 oră și 22 minute. Încheie topul celor trei lideri echipa „Vegetables” cu un rezultat de 1 oră și 24 de minute.

bottom-news-copy top-news-copy

Asamblarea unui puzzle este o oportunitate interesantă de a petrece timpul în familie. În plus, această activitate dezvoltă gândirea logică, atenţia, memoria, imaginația, abilitățile motorii fine și învaţă perceperea corectă dintre parte și întreg. Și, cel mai important este faptul că toată lumea este egală în fața cronometrului și a grămezii de piese de puzzle.

Dacă iubiţi să asamblaţi puzzle-uri şi doriţi să concuraţi cu alte echipe – înregistraţi-vă la Puzzle Day Castorland 2018 AICI.Competiția de asamblare la viteză a puzzle-urilor pentru întreaga familie va avea loc pe 25 martie la Tekwill, iar startul va fi dat la ora 12:00.

Între timp, puteți vedea cum a decurs ediția Puzzle-Day Castorland de anul trecut.