Cine sunt tinerii care au câștigat consultările publice pentru cel mai bun concept de design al monedelor de 1 și 2 lei

collage

De curând au fost premiați câștigătorii în consultările publice lansate de BNM pentru cel mai bun concept de design al monedelor de 1 și 2 lei, puse în circulație pe 28 februarie 2018, într-un concept unitar, alături de monedele de 5 și 10 lei.

Așadar, pentru conceptul de design al monedei metalice cu valoarea nominală de 1 leu, a fost apreciat cu premiul I Alexei Zubarev, respectiv cu 2 și 3 – Georgeta Vrabie și Alexandru Miherea. Pentru conceptul de design al monedei metalice cu valoarea nominală de 2 lei, pe locul I s-a clasat Alexei Zubarev, respectiv pe locurile 2 și 3 – Artiom Burîchin și Octavian Corcodel. Învingătorilor le-au fost înmânate monede comemorative de argint.

1

La consultări au participat 33 de persoane, cu peste 80 de concepte. O condiție obligatorie a fost abordarea, cel puțin, a unei teme relevante pentru ilustrarea monedelor și argumentarea acesteia, dar și posibilitatea executării pe suprafața monedei.

2

Cele mai reușite propuneri au fost selectate de către o comisie formată din experți ai băncii centrale și specialiști independenți, pentru a fi apoi transmise spre examinare Comitetului executiv al BNM.

Ulterior, proiectul monedelor a trecut printr-un proces continuu de îmbunătățire, fiind adaptat celor mai bune practici internaționale. Banca Națională și-a rezervat dreptul de a utiliza sau nu conceptele participanților la concurs.

3

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente