Partidul Acțiune și Solidaritate susține că declarațiile PDM cu privire la „candidatul comun” pro-european sunt mincinoase. Drept dovadă, aceștia aduc aminte de acțiunile PDM în campania electorală când, potrivit partidului „au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susținerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon”.

Potrivit PAS, vrea să îl facă câștigător pe Ceban (Ion Ceban, consilier PSRM) sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie.

Declarațiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susținerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată mașinăria lor administrativă și mediatică. Candidatul „unic proeuropean” pe care îl va susține în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiștilor.

PAS nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziție expusă de nenumărate ori și cu diverse ocazii. Reamintim că decizia de a nu purta negocieri și de a nu coopera cu PD și PSRM, vinovați de dezastrul din țară, a fost adoptată la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate din 10 septembrie 2017”, se menționează în declarație.