Cinematograful din Cahul va fi demolat. Primarul orașului: „Avem de ales între o clădire care se dărâma sau să construim ceva frumos”

5eb967015d8e89de779d0925457148c8c5cbfa59

La data de 23 februarie, în cadrul ședinței Consiliului Urbanistic municipal au fost discutate mai multe subiecte, printre care și proiectarea și construcția imobilului comercial cu demolarea clădirii fostului cinematograf „Patria” din centrul orașului.

Clădirea cinematografului din Cahul de mai mulți ani este în stare avariată, iar proprietarii actuali, un lanț național de supermarketuri, de mai multe ori au solicitat de la Consiliul municipal autorizarea lucrărilor de demolare a edificiului și proiectarea și construcția unui nou obiectiv, scrie ziuadeazi.md.

La acel moment, cererea antreprenorului a fost respinsă pe motiv că la privatizarea edificiului era prevăzută destinația cădirii – cinematograf, ori această destinație urmează a fi păstrată indiferent de proprietar.

Decizia finală de autorizare a proiectării și construcției noului edificiu urmează să fie adoptată de Consiliul municipal Cahul.

Primarul de Cahul a menționat într-un comentariu că nu putem obliga să facă cineva cinematograf pe banii lui dacă nu îl vede rentabil, dar și că are mari dubii că ar fi rentabil să construiești cinematograf acum în Cahul, ținând cont de numărul populației.

„Stimați căhuleni, imobilul respectiv este în proprietate privată într-adevăr de prin 2000. Fără a înșira aici toată istoria, comunic că noul proprietar a studiat piața din Cahul și a analizat câteva opțiuni de investiții, pentru că el evident vrea să și recupereze investiția. Ne-au prezentat raportul de expertiză a clădirii care arată că imobilul este avariat și trebuie demolat. Deci avem de ales între a avea încă mulți ani o clădire care se dărâma sau să construim ceva frumos”, a menționat primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș.

De asemenea acesta a menționat că primarul a adăugat că în viitorul sediu al Teatrului care este în construcție și-ar dori să fie difuzate și filme atunci când nu vor fi spectacole, mai ales sâmbăta seara.

„Am vorbit cu dl director al teatrului pentru a începe în curând proiecții de film sâmbătă seara la sediul teatrului vechi pentru a deprinde populația, iar când va fi gata sediul nou să trecem acolo, va fi și frumos și rentabil, astfel vom avea și cinematograf”, a adăugat acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente