Fără prezentarea actului de identitate și a altor documente. Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată

masina-scoala-auto

Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată. Guvernul a aprobat mai multe modificări în acest sens. Astfel, este exclusă obligativitatea prezentării unui șir de acte necesare în procesul de examinare și documentare cu permis de conducere.

În special, este vorba despre documentul ce confirmă modificarea datelor personale, cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce și copia actului de identitate. Informațiile urmează să fie verificate prin intermediul Sistemelor informaționale de stat.

Noile reglementări mai prevăd că examenele pentru obținerea permisului de conducere vor fi anulate dacă se va constata că examinatorul va comunica candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic. La fel și în situațiile când candidatul examinat va fi ajutat de către o altă persoană la susținerea probei teoretice sau când utilizează aparataj tehnic în acest sens.

Temei pentru anularea examenului va fi și dacă examinatorul va ignora încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice sau examinatorul va indica candidatului efectuarea unor provocări și manevre care ar încălca regulile de circulație sau semnalizarea rutieră.

Potrivit modificărilor operate, permisul de conducere internațional va fi eliberat în baza permisului de conducere național cu statut „Valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiția că acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente