Începe săptămâna la teatru! Care este repertoriul spectacolelor de la Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul_Eminescul_040211_14-e1487170048478-900×506-900×506

Teatrul Național „Mihai Eminescu” ți-a pregătit un program cultural cu spectacole care te vor încânta și te vor destinde în ultima lună a iernii. Iată reporteriul pentru perioada 27 februarie – 4 martie.

Marți, 27 februarie, ora 18:30

„Storcătorul de fructe”, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiaţi care îşi vorbesc dar nu se pot face auziţi; o montare ce doreşte a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubeşti şi să înţelegi!

Miercuri, 28 februarie, ora 18:00

„Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Md. Eroii –puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.

Joi, 1 martie, ora 18:00

„Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Vineri, 2 martie, ora 18:00

Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Joi, 3 martie, ora 18:00

FAMILIA TOT  Invităm iubitorii de teatru să se lase cuceriți de un spectacol deosebit, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondența, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Vineri, 4 martie, ora 18:00

Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Aşadar, spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” este istoria noastră, a celor care trăim sub acelaşi soare şi împărtăşim aceleaşi gânduri şi aspiraţii omeneşti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente