Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, a participat la ultima ședință în cadrul Guvernului Filip

duca1

În cadrul ședinței de Guvern din 22 februarie, președintele Academiei de Științe din Moldova, Gheorghe Duca a anunțat că participă la ultima ședință a Executivului în calitate de membru al Guvernului, în contextul restructurării Academiei de Științe.

Acesta a făcut anunțul după ce a prezentat raportul privind activitatea Academiei de Științe a Moldovei și rezultatele științifice principale obținute în sfera științei și inovării în 2017.

„Astăzi conform codului modificat este ultima ședință la care eu particip ca membru al Guvernului. Am activat ca membru Guvernului timp 17 ani și am depus toate eforturile în beneficiul țării noastre, a guvernării, a societății, a oamenilor și în special a cercetării și cercetătorilor. Am susținut două domenii sensibile și vulnerabile: ecologia în calitate de ministru și știința în calitate de președinte al Academiei. Nu mi-a fost ușor, nici în calitate de ministru, cu atât mai mult în calitate de președinte al Academiei, dar niciodată nu am renunțat la principiile și idealurile mele indiferent de politica Guvernării”, a menționat Duca.

Pavel Filip i-a mulțumit pentru activitate. Gheroghe Ducă a fost decernat cu diploma de gradul I a Guvernului, cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi Executivul, în semn de respect.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente