BAC 2018. Perioada în care se vor desfășura pretestările republicane pentru elevii din gimnaziu și liceu

elevi-examen-620×348

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat orarul examenelor sesiunii de bacalaureat, dar și perioada în care se vor desfășura pretestările republicane pentru elevii absolvenți ai ciclurilor gimnaziale și liceale 2018. Potrivit acestui grafic, pretestările pentru examenele de bacalaureat vor avea loc între 18 şi 30 aprilie 2018.

În cadrul simulării examenelor de bacalaureat, elevii absolvenți urmează să-și verifice aptitudinile și susțină în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, iar în şcolile alolingve – la limba şi literatura română, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real; istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic. În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere dintr-o listă mai largă: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică.

Elevii care absolv ciclul gimnazial la simulare vor susține testările la limba de instruire, matematică și istorie, iar în şcolile alolingve – la limba şi literatura română

Fără titlu

Vezi orarul examenelor de bacalaureat și a testelor de absolvire pentru gimnazii și clase primare.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente