Diamond Challenge Moldova a desemnat echipele câștigătoare. Cine a mers acasă cu 1.000 de dolari

_MG_7228
Foto: Alexandru Costin

Finala celei de-a V-a ediție a competiției naționale Diamond Challenge Moldova a avut loc sâmbătă, 17 februarie 2018. În cadrul evenimentului a fost desemnată echipa ce va reprezenta Moldova la finala celei mai mari competiții de antreprenoriat din lume dedicate liceenilor, care va avea loc la Delaware, SUA.

În cadrul finalei naționale, zece echipe au concurat pentru a obține premiul mare în valoare de 1000 dolari și șansa de a reprezenta R. Moldova în cadrul finalei internaționale, la Youth Entrepreneurship Summit, ce va avea loc în luna aprilie, la Delaware, SUA.

_MG_6859
Photo credit: Alexandru Costin

Work Together s-a adeverit a fi echipa care a beneficiat de votul de încredere din partea juriului. Această echipă, în componența Corinei Pîrțac și a Nicoletei Ciumac, și-a propus crearea primului portal din lume pentru angajarea persoanelor cu autism. Echipa „Work Together” și-a setat drept scop, atât integrarea persoanelor cu autism în societate, cât și combaterea și prevenirea discriminarii acestora, scrie invento.

Pe locul II s-au clasat echipa: Moldo – Cariera, iar pe locul III: Heads’s Hands.

Finala Diamond Challenge Moldova a fost un spectacol al celor mai bune idei de antreprenoriat social, prezentate cu multă ingeniozitate și creativitate de către participanți.

 Photo credit: Alexandru CostinPhoto credit: Alexandru Costin

Republica Moldova are o reputație strălucită în cadrul marelor finale de la Delawere, SUA, unde în decurs de trei ediții a reușit să se clase în final. Readucem aminte că în luna aprilie 2016, echipa Do it for Bunica, a câștigat premiul mare în Statele Unite ale Americii, la categoria impact social, aducând acasă un premiu în valoare de 10.000 de dolari, bani pe care echipa intenționa să-i folosească pentru a crea o platformă web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

***

Pentru al cincilea an consecutiv, programul Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, cu suportul a Dreamups Innovation Campus și a Corpului Păcii în Moldova.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente