(video) Federer este cel mai în etate jucător de tenis din istorie care ajunge pe primul loc în lume

17federerweb1-master768
Foto: The New York Times

Roger Federer a devenit cel mai vârstnic lider mondial din istorie. Elveţianul va fi, începând de luni, numărul unu ATP la 36 de ani, şase luni şi 11 zile. Roger l-a depăşit astfel pe Andre Agassi, cel care avea 33 de ani şi patru luni, în 2003, când era pregătit de Darren Cahill.

Federer şi-a asigurat revenirea pe prima poziţie a ierarhiei jucătorilor profesionişti după ce l-a învins, vineri, în sferturi, la turneul de 500 de puncte de la Rotterdam, pe olandezul Robin Haase, cu 4-6, 6-1, 6-1, într-o oră şi 19 minute. La Rotterdam, Federer avea nevoie de o accedere în semifinale pentru a-şi atinge obiectivul, revenirea pe primul loc mondial, după cinci ani, trei luni şi jumătate.

Roger Federer a redevenit oficial numărul unu mondial, în clasamentul ATP publicat luni, după titlul cucerit duminică la Rotterdam în finala împotriva lui Grigor Dimitrov.

După nici o oră de joc, elveţianul s-a impus cu 6-2, 6-2 şi a încheiat astfel o săptămână perfectă, la finalul căreia revine pe primul loc în clasamentul mondial.

Bulgarul a fost complet depăşit în meciul cu Federer, în care a comis nu mai puţin de 21 de greşeli neforţate şi nu a avut nicio şansă de break. În şapte întâlniri cu Federer, Dimitrov nu a câştigat niciodată.

Este al 97-lea titlu din cariera fantastică a lui Federer şi al treilea la Rotterdam. Precedentele au fost obţinute în 2005, când l-a învins în finală chiar pe actualul său antrenor, Ivan Ljubicic, şi în 2012, când a trecut de Juan Martin del Potro.

Fără titlu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente