RISE Moldova va depune o plângere la procuratură pentru atacurile Caritate.MD asupra jurnalistei Liuba Șevciuc. Ce declară proprietarul site-ului

121

RISE Moldova va depune o plângere la Procuratură Generală referitor la acțiunile de intimidare în lanț, presiuni și atac la persoană făcute de reprezentanții „Caritate.md” asupra jurnaliștilor RISE Moldova. Asta după ce ieri, la scurt timp, Alexandru Rusnac, unul dintre fondatorii Fundației „Sfântul Gheorghe” – proprietara Caritate.md, i-a trimis reporterei RISE, Liuba Șevciuc, mai multe mesaje, anunțând că, „Grupul Criminal Organizat vă dedică platforma dumnevoastră. Eu nu mai vreau să mai ajut pe nimeni. Caritate.md”.

Totodată, pe caritate.md a fost plasată poza jurnalistei Liuba Șevciuc cu mesajul „Îi cerem ei ajutor”. Alexandru Rusnac, fondatorul caritate.md a explicat astăzi într-un interviu pentru bloggerul Eugen Luchianiuc gestul de a include acest banner.

„Ideea cu Liuba (banner-ul cu jurnalista Liuba Șevciuc n.r.) e tare simplă. Asta a fost mesajul meu către dânsa. Noi cu Sveta am decis ca să nu mai facem caritate după ziua de ieri, după ce am fost numiți grup criminal organizat. Adică, dacă ea știe să facă caritate mai bine decât noi, să facă ea”, a spus acesta.

Svetlana Sainsus, co-fondatoarea platformei, a mai anunțat că va redirecționa beneficiarii lor către RISE Moldova pentru ajutor, expediind pe adresa redacției, potrivit comunicatului instituției Media, mai multe poze cu copii în stare gravă.

„Până, dar și după publicarea anchetei „Bani din caritate”, am primit numeroase mesaje și apeluri telefonice de la persoane care se prezentau ca fiind „de la doamna Svetlana”, mai spune RISE Moldova în comunicatul de presă.

Totodată, RISE mai neagă și insinuările Svetlanei Sainsus cu privire la cele „20 de mii” care le-ar fi fost cerute pentru a nu publica investigația.

Svetlana Sainsus reacționează la investigația RISE: Mi s-a cerut „20.000” să nu fie publicat materialul

ISE Moldova făcut public o investigație în care reporterii merg pe urmele a mai multor persoane care fac bani din „activități de caritate”.

Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale.

(video) Investigație RISE: Afacere cu bolnavi și operații chirurgicale simulate pentru mai mulți copii din Moldova

RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat”, se menționează în lead-ul investigației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente