(video) O tânără din Moldova a fost acceptată să urmeze un curs prestigios la Harvard. Cum o poți ajuta

12986927_763739250394940_4889531212108727207_n
Foto: Facebook/Valeria Bortă

Valeria Bortă are 21 de ani și este originară din Republica Moldova. Acum locuiește în București, România, unde este studentă în anul 3 la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București. Recent, tânăra a fost acceptată să urmeze cursul online Leadership, Organizing and Action, de la Harvard, predat de Marshall Ganz. Deși jumătate din suma necesară pentru a participa la curs îi este acoperită de bursa Volt Europa (organizația europeană din care face parte), cealaltă jumătate, și nume 1050 de dolari, speră să o colecteze prin intermediul unei campanii de crowdfunding. 

„Sunt pasionată de relații internaționale și politică per general, cu un interes aparte pentru drepturile omului și echitatea socială. Acesta este și motivul pentru care m-am angajat la ONU pentru două internship-uri în ultimul an; primul la UNHCR România, iar al doilea la UNDP Serbia. De asemenea, acesta este motivul pentru care sunt aici, împărtășindu-mi povestea. Datorită încercărilor mele de a deveni activă politic și civic, atât în țara mea de origine și în țara în care locuiesc acum, cât și la nivel global, am devenit membru Volt Europa, o mișcare pan-europeană în care se regăsesc oameni ca mine, care vor să protejeze și să dezvolte trăsăturile bune ale UE și ale identității de european, prin intermediul organizării comunităților din țările europene. Organizarea comunității are obiectivul de a identifica și rezolva probleme precum corupția, încălcarea statului de drept, șomajul tinerilor și naționalismul”, poveste Valeria în mesajul de susținere a campaniei de crowdfunding.

PC: Facebook/Valeria Bortă

Valeria a fost recent acceptată să urmeze cursul online Leadership, Organizing and Action, de la Harvard, predat de Marshall Ganz. „Este important pentru mine să urmez acest curs, deoarece cred ca pot aduce o schimbare în România prin intermediul organizării cetățenilor, cu scopul de a-i determina să-și înțeleagă potențialul de cetățeni la nivelul UE și influența asupra procesului decizional, dar și de a întreprinde acțiuni concrete pentru protejarea statului de drept în România, pentru protejarea independenței sistemului judiciar, pentru a determina orice guvern din viitor, dar și cel de acum, să respecte democrația României și drepturile cetățenilor acesteia. În același timp, cursul în cauză mi-ar oferi oportunitatea de a reveni în Moldova pentru a organiza comunitatea de acolo, din moment ce o mare parte dintre cetățenii Moldovei dețin și o cetățenie român, astfel influențând major procesul decizional din Romania. Din moment ce în Moldova nivelul corupției și a încălcării justiției este mult mai mare decât cel din România, organizarea comunității de moldoveni cu cetățenie română mi-ar oferi și oportunitatea de a schimba situația politică actuală din țara mea, unde în momentul de față un singur partid domină politica statului și subminează democrația Moldovei”, spune Valeria.

Bursa Volt îi acoperă jumătate din taxa pentru cursul Harvard, motiv pentru care are nevoie de ajutor pentru a colecta cealaltă jumătate, și anume $1050, până la finalul lunii martie 2018.

O poți ajuta pe Valeria, donând aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente