(video) Berlinala 2018. Animația regizorului, Wes Anderson, a deschis ediția festivalului din acest an

dogs

Pelicula „Isle of Dogs”, semnată de regizorul american Wes Anderson, o animaţie inedită despre un oraş din Japonia care îşi deportează câinii la groapa de gunoi de pe o insulă în timpul unei epidemii de gripă canină, a fost proiectată joi în deschidea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informează Reuters.

Animaţia spune povestea lui Atari, fiului de 12 ani al primarului oraşului, care pilotează un avion către insulă pentru a-l salva pe iubitul său câine Spots, scrie Agerpres.

Primarul insulei îl împiedică pe un om de ştiinţă să vindece animalele, iar unei eleve venite într-un program de schimb la o şcoală locală i se retrage viza când sugerează că edilul încearcă să întoarcă oamenii împotriva câinilor.

Anderson a spus că, într-o primă fază, ideea era să spună o poveste despre câini combinată cu vechea sa dragoste pentru Japonia. Abia ulterior a început să dezvolte politicile care se învârt în jurul oraşului SF Megasaki City.

„Am inventat politica acestui oraş imaginar din Japonia, dar apoi, pentru că munca la film a durat atât de mult, lumea a început să se schimbe… şi dintr-o dată a părut potrivit pentru momentul actual”, a spus Anderson la conferinţa de presă care a urmat proiecţiei filmului.

Întrebat cum a reuşit să reunească o distribuţie plină de nume mari – printre care vocile nominalizaţilor la Oscar Greta Gerwig, Jeff Goldblum şi Scarlett Johansson, Anderson a spus că a mai lucrat cu unii dintre aceştia şi că îi admiră de mult timp.

Anderson a deschis de asemenea Berlinala din 2014 cu pelicula „Grand Budapest Hotel”, care ulterior a obţinut patru premii Oscar.

„Isle of Dogs” este unul dintre cele 19 filme care concurează pentru prestigioasele trofee Ursul de Aur şi Ursul de Argint şi care vor fi decernate pe 24 februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente