Patru companii vor să livreze energie electrică Republicii Moldova. Pentru ce perioadă se va încheia contractul

energie electrica

Patru companii şi-au anunţat intenţia de a livra energie electrică Republicii Moldova. Aceasta după ce Gas Natural Fenosa a anunțat concurs, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Gas Natural Fenosa a expediat deja solicitări acestor furnizori să participe la etapele următoare ale procesului de selectare a ofertelor.

Astfel, companiile care și-au anunţat intenţia de a livra energie electrică sunt: SA „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi „ПАО Донбассэнерго”.

Acestea trebuie să prezinte ofertele până pe 13 martie, ora 13.00. În cadrul unei licitaţiii în două runde, ofertele prezentate vor fi evaluate, validate şi se va alege câştigătorul. Contractul cu furnizorul selectat se va încheia pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019.

Pe 1 aprilie 2017, SA „Energocom” a semnat cu „DTEK Trading” din Ucraina – 50,2 dolari pentru 1 MWh (1000 kWh), după care şi cu ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, contractul intrând în vigoare pe 5 iunie. Cele două contracte garantează asigurarea integrală a Republicii Moldova cu energie electrică în proporţie de 30% din Ucraina şi 70% de la ЗАО „Молдавская ГРЭС” şi sunt valabile până pe 31 martie anul curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente