(gif) Cât de important este spotul animat 2D pentru business-ul tău și de ce trebuie să alegi Brazilero

brazilero

Știi cât de mult contează pentru afacerea ta să ai un spot video? Dar un spot video animat? De ce? Pentru că un spot video animat este un instrument excelent pentru afacerea ta. Odată ce utilizezi acest instrument, îți poți ridica afacerea la cel mai înalt nivel. Ți-am stârnit interesul? Atunci la sigur ai nevoie de Brazilero.

Dar ce este Brazilero?

La cum ne este mare curiozitatea, am decis să aflăm cine se ascunde în spatele acestui brand.
Brazilero este o companie de producție video animată, care crează legătura între tine și succesul tău! O echipă energică, opt generatoare de idei creative și nu în ultimul rând pline de entuziasm care transformă visele în realitate.   Hai să-i cunoaștem pe fiecare în parte!

Alexandru Botezatu –  Co-fondator, Director animație și regie

Cu ce „se mănâncă” animația?

„Hmm… bună întrebare. Animația este un lucru complex bazat pe experiența regizorală, muzicală și de design a animatorului. Plăcerea de a anima este dorința de a da viață fiecarui element, de ai da personalitate și o durată a vieții dintr-un punct până la altul. De asemnea animația rerezintă lucrul cu fiecare element în parte și animat în fiecare detaliu; include mișcarea atât reală cât și abstractă. Așa că chiar dacă un element nu pare a fi cel mai important într-o scenă – acesta oricum își are mișcarea, rolul și viața lui.”

Cristina Postica – Co-fondatoare,  Producătoare

Cum animația îți hrănește imaginația?

„Animația are la baza sa o logică foarte clară, nimic nu se întâmplă fără sens în animație, orice mișcare își are scopul său. Pentru fiecare client elaborăm animație personalizată care subliniază fiecare cuvânt și frază și ne străduim ca acestea să fie cât mai reprezentativa. Motion design este un  „big bang al neuronilor din creier”,  dar pot spune cert una: iubesc ceea ce fac, iar când spotul este gata am aceeași satisfacție ca și de la mixul de vin și ciocolată.

Timur Hahan – Senior Illustrator

Care este secretul unei ilustrații reușite?

„În primul rând, mă bucur mult de faptul că fac ceea ce îmi place. Ilustrațiile pentru spot cer o altă logică a lucrurilor decât în design grafic. Pentru a face o ilustrație reușită trebuie să atragi atenție deosebita la lucrurile din jur, umbrele, culorile, orizontul orașului, toate regulile din lumea exterioară se aplică și în ilustrație mele.  De asemenea o sarcină tehnică adecvată stabilește direcția și prioritățile.  Dar cred că secretul principal este să-ți faci lucrul din plăcere.”

Valentin Prijilevschi – Corporate Administration Manager

Cum administrarea echipei influențează asupra produsul final?

„Asigurarea bunei administrări a tuturor proceselor ce au loc în Brazilero, este o parte importantă în lucru nostru de zi cu zi. Când toate sunt puse la punct, începând cu contractul și terminând cu procesele bine definite prin care trece clientul, atunci poate fi atins gradul înalt de satisfacție atât a clienților cât și a personalul care lucrează în companie.”

Anastasia Donea – Client Manager

În cel mai mare haos e cea mai bună ordine?

„Haosul persistă în procesul nostru de lucru, și poate să schimbe parțial sarcinile de lucru stabilite anterior, dar aceasta nu mă descurajează. Dimpotrivă, mă simt motivată să aduc lucrurile în ordine. Pentru ca fiecare membru a echipei să știe care sunt sarcinile lui și ce e primordial la moment. Cum să învingi haosul? La fel cum e să mănînci un elefant! Bucată cu bucată! În timpul zilei pot să apară diferite situații care te pot scoate din ritm, dar important e să te concentrezi la o sarcină și să o duci la capăt. Apoi, următoare și așa mai departe. La fel de important e să faci prioritizarea sarcinilor, pentru că lucrurile urgente trebuie îndeplinite cît mai curînd. Lucrul meu îl interpretez în felul următor: ai nevoie de haos pentru a da naștere unei stele!”

Victoria Brașoveanu – Copywriter

Cum combini copywriting-ul cu animația?

„Creare de texte reprezintă în sine un proces creativ și de inspirație. Asta o știe oricine are măcar o tangență cu scrierea textelor. Paradoxal e că și atunci când ești lipsit de muză, oricum găsești rămășite de imaginație din care puzzel să construiești un tablou plin de culori și viață. Comunicarea – indiferent de tip – este cea mai bună metodă de a te exprima și a te face văzut, iar animația creată de Brazilero este acea comunicare ce nu are nevoie de cuvinte; mesajul este transmis foarte clar și poate fi perceput la nivel cel puțin doar vizual”

Alexandra Sevastianova – Junior Graphic Designer

Cât de feminin este să fii Graphic designer?

„Graphic designer este o profesie mai mult feminină decât masculină…părerea mea. Referitor la oricare profesie îți poți pune această întrebare, însă astăzi femeile ocupă diferite posturi și există o oarecare egalitate între calitatea lucrului efectuat de către o femeie și cel efectuat de către un bărbat. Îmi place mult să fac design și prin asta consider că mă exprim atât spiritual cât și emoțional”

Sergiu Vrabie – Junior Animator

De ce ai ales să faci animație dar nu film?

„În animație tu ai tot controlul asupra la ceea ce faci, fiecare obiect arată așa cum dorești tu și rezultatul este la fel…cum dorești. În cazul în care ți se schimbă viziunea cu privire la rezultat, poți să schimbi caracterul, ceea ce în film pentru aceasta ești nevoit să treci prin mai multe etape. Animația îți oferă posibilitatea să-ți expui toate capacitățile și creativitatea. În film asta se face în totalitate altfel”

Iuliana Rusu – Graphic Designer

Câte „kilograme” de imaginație are un designer grafic?

„Imaginația unui designer măsurată în „kilograme” este proporțională cu cantitatea substanței albe și cenușii. Acestă meserie presupune încadrarea psihologică și rațională în fiecare caracter creat, iar dacă nu-ți reușește să te expui în lucrarea ta atunci această meserie nu este pentru tine. Să faci desing grafic pentru animație este o muncă asiduă, dar care-mi aduce plăcere și satisfacție spirituală. Îmi place mult ceea ce fac și mai ales să văd cum schițele mele prind viață datorită animatorului nostru, Alex, care știe cum să combine magia și povestea cu realitatea „abstractă”.

Mai multe despre Brazilero vedeți pe pagina lor de Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente