Veniți să observați abilitățile de orator ale elevilor claselor V-XII-a la Concursul Republican de Oratorie

debate1
Foto: Debate Academy Moldova

„Moldova Dezbate” revine în Ediția a II-a cu un Concurs de Oratorie de amploare organizat pe data de 17 februarie, 2018 la ora 8:30 la Liceul de Limbi Moderne și Management. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Toastmasters Chișinău, Debate Academy , English Speaking Union în RM, Clubul de Oratorie și Liceul de Limbi Moderne și Management.

Cu genericul provocator „I grow. I choose. I change”, evenimentul organizat de „Moldova Dezbate II”  își propune dincolo de cadrul unui concurs să reunească tinerii din întreaga țară pentru a expune și împărtăși idei în limba engleză,  pentru a demonstra persuasiune și iscusință în arta oratorică. E un eveniment care aduna, pentru prima data, nu doar liceeni din întreaga țară dar și elevi de gimnaziu.

Astfel la Concursul Republican de Oratorie sunt invitați elevii claselor a 5-a – 12-a care au fost cei mai convingători și iscusiți oratori la concursurile organizate la nivel local (în gimnazii, licee sau centre pentru tineret). La concurs s-au înscris peste 60 de elevi din diferite regiuni ale Republicii Moldova: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Căușeni, Chișinău, Ialoveni, Florești, Fălești, Bălți, Șoldănești, Drochia, Orhei.

Organizatorii își propun să asigure maximă obiectivitate în concurs prin implicarea în procesul de jurizare a trei din cele mai versate și competente organizații în domeniu – Toastmasters, Debate Academy și Clubul Oratorilor. La etapa finală tinerii oratori vor fi jurizați de reprezentantul Ambasadei SUA în RM, Frances Murphy, Phd, Fulbright, US Scholar 2017-2018, reprezentantul English Speaking Union la Chișinău, Marcela Calchei, și președintele Top Toastmasters Chişinău, Marcela Zgîrcibaba.

Reamintim că proiectul „Moldova Dezbate 2” este un proiect realizat cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, care la prima sa ediție a fondat 32 de cluburi de dezbateri în țară și a instruit 50 de profesori și peste 300 de elevi pentru a promova arta dezbaterilor în toată țara. La cea de-a doua ediție „Moldova Dezbate” s-a axat pe consolidarea cluburilor create în vederea asigurării continuității proiectului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente