Un adolescent de 17 ani a decedat la spital după ce a stat 5 zile acasă cu temperatura de peste 38 de grade

124845_1

Un tânăr de 17 ani a decedat, ieri, 13 februarie, în urma unor serii de maladii periculoase pentru viață. 

Tânărul s-a adresat la Serviciul Medicină de Urgență, pe 12 februarie. Starea de sănătate a acestuia a fost apreciată ca extrem de gravă cu semne de șoc toxico – bacterian și febră de 38,3 C.

Ulterior, băiatul a fost transportat la IMSP SCMC „V.Ignatenco” unde a fost luat urgent în zona de resuscitare. Cu toate acestea, tânărul a decedat.

Din spusele buneilor, copilul, de pe 8 până pe 12 februarie, a avut tusă uscată, rară, dar a fost activ, la medic nu s-a adresat. Iar pe 12 februarie, dimineața au apărut frisoane, slăbiciuni, febră până la 38,5 C.

Rezultatul examenului virusologic la materialul biologic prelevat atestă prezența ARN-ului a virusului gripal B.

Cauza  definitivă a decesului  va fi stabilită în urma expertizei medico-legală.

În acest sens, Pentru prevenirea îmbolnăvirilor și complicațiilor acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția cetățenilor că  în această perioadă să fie precauți, să evite locurile aglomerate, să aerisească încăperile de serviciu, de studii și la domiciliu.

La apariția primelor simptome de răceală este necesar de a întreprinde următorii pași: adresarea imediată la medicul de familie, izolarea timpurie a bolnavului, utilizarea măștilor de protecție, dereticarea umedă cu folosirea dezinfectanților și alte măsuri recomandate de specialiști și administrarea tratamentului indicat de medic.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente