Procurorii de la PCCOCS și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane au descins azi-dimineață la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău.

Perchezițiile vizează conducerea instituției de învățământ, care e suspectată de trafic de copii. Informația a fost confirmată de către șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi, scrie realitatea.md.

De menționat că, în 2016, Școala Profesională nr. 2 a fost subiectul unei investigații realizate de Ministerul Educației. În urma anchetei s-a constatat că directoarea instituției Valentina Dobîndă a admis delapidări de fonduri și a prejudiciat bugetul școlii și al statului cu sute de mii de lei. Atunci, angajații instituției au declarat că directoarea a transformat școala într-o „afacere de familie”.

Mai mult, s-a constatat că directoarea trimitea ilegal elevii la muncă, în România, sub pretextul că făceau stagiul de practică, iar banii munciți de tineri și transferați de agenții economici instituției de învățământ nu ajungeau în contabilitate, dar în buzunarul directoarei.

Ulterior, Ministerul Educației a anunțat că Valentina Dobîndă a fost demisă din funcția de directoare a Școlii Profesionale nr. 2. Ea a contestat însă decizia Ministerului în instanța de judecată și a revenit în funcție.