(foto) Savurați luna februarie, fără răceală! Cum prevenim sau tratăm eficient și rapid apariția primelor simptome ale bolii

DSC_8312

Răceala vine întotdeauna pe nepusă masă și de fiecare dată ne strică toate planurile. E de ajuns să stăm în bătaia vântului și a curenților de aer sau să înghețăm un pic în stație, că deja a doua zi ne trezim cu o infecție respiratorie sau virus, care se manifestă prin dureri de cap, nas înfundat sau febră.

Urmează durerile de gât, cefaleea, slăbiciunea, oboseala, tusea și strănutul. Alteori, nu este neapărat să ne ia frigul,deoarece o infecție virală ne poate pândi oriunde: în transport, centre comerciale și alte locuri publice aglomerate. O răceală o pot ușor „înhăța” copiii, oamenii cu imunitatea scăzută, mai ales cei care suferă de afecțiuni cornice sau au trecut recent printr-o boală, bătrânii și persoanele din grupurile de risc.

 

Ideal ar fi să ieșim din răceală fără complicații, în condițiile în care o tratatăm corect și la timp. Cum putem fi cei mai buni prieteni cu sănătatea – aflăm în cea mai apropiată farmacie «Hippocrates». Adevărul este, că cea mai bună metodă de tratare a răcelii este prevenirea acesteia: evitarea locurilor aglomerate, întărirea imunității și fortificarea organismului. Iar ca să înțelegem de ce unii au nasul înfundat imediat ce îngheață la picioare, iar alții nicicum nu reacționează la așa ceva, trebuie să știm, că secretul este în imunitatea noastră!

Dacă nu vreți să vă îmbolnăviți – adoptați un mod de viață sănătos, faceți gimnastică de dimineață, lăsați-vă de fumat și mâncați produse bogate în vitamine. Alimentația D-voastră trebuie să fie una sănătoasă, iar din meniu nu trebuie să lipsească fructele și legumele proaspete.

Dacă imunitatea ne dă de gol, în ajutor ne vin preparatele pentru întărirea acesteia. Nu este cazul, însă, să luăm cu asalt farmaciile! În Moldova automedicația este la scară largă, mai ales din motivul, că în farmacii poți găsi orice medicament, fără nici o problemă. Dar trebuie să știm, că orice mixtură, chiar și cea mai inofensivă, are contraindicații, care pot duce la cele mai serioase reacții adverse.

Nu uitați: afecțiunile virale, la care se referă și gripa, deseori duc cu sine complicații serioase. Iar preparatele antibiotice, arma medicinii moderne, sunt eficiente și pot fi prescrise doar în cazul afecțiunilor de origine bacteriană! Tocmai de aceea, decidem ce și cum tratăm consultând nu Internetul sau prietenii, ci medicul sau farmacistul. Fiți atenți, nu cumpărați medicamente fără a consulta un medic sau un farmacist!

Reducerea duratei bolii și minimizarea reacțiilor adverse și a complicațiilor posibile este o sarcină importantă și deloc ușoară pentru rețeaua de farmacii «Hippocrates». Tocmai de aceea, aici veți găsi consultanți pregătiți să ofere gratis recomandații la cel mai înalt nivel profesional. Sfaturile farmaciștilor de la «Hippocrates» vor fi de un real folos și ajutor în alegerea corectă a preparatelor medicale și în evitarea sau soluționarea unor eventuale probleme pe durata tratamentului.

DSC_8312

Mulți dintre noi simt o disfuncție a organismului și primele semne ale bolii chiar până la apariția primelor simptome. Iar pentru un tratament eficient și rapid este important să prindem anume acest moment. Farmaciștii «Hippocrates» de calificare înaltă oferă inclusiv acel ajutor medical profesionist ce ține de depistarea și interpretarea corectă a acestor simptome și pot contracara la timp cele mai grave forme ale afecțiunilor, sugerând un eventual tratament.

Să fiți sănătoși și să aveți grijă de voi și de cei dragi! În rest – puteți conta pe specialiștii «Hippocrates», care sunt mereu alături, mereu cu grijă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente