Fii printre cei 6 tineri care vor participa la o serie de traininguri internaționale. Cum te înregistrezi

12310072_10207320244997309_3506016205574292360_o

Proiectul presupune 3 seminarii ce vor avea loc în Stuttgart, Germania, perioada 11 – 15 aprilie, urmat de seminarul din Chișinau, Moldova, 12 – 16 septembrie, iar ultimul seminar va avea loc în Strasbourg, Franța14 – 18 noiembrie.

Grupul de participanți, format din maxim 6 reprezentanți din fiecare țară, vor participa la toate cele 3 seminarii pe care proiectul le cuprinde.

#Grupul-țintă: Tineri implicați în activitățile societății civile, studenți și tineri profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani.

#Tinerii din toate regiunile țării sunt încurajați să aplice la proiect.

#Limba de comunicare: Engleza

#Condiții de participare: Participanții se obligă să participe atât la cele 3 seminarii organizate în cadrul proiectului, cât și la alte activități ce pot apărea între seminarii.

#Termen limită: Luni, 26 februarie , 12:00 CET

#Taxa de participare / costuri de călătorie: Proiectul nu implica nicio taxă de participare. Cheltuielile de transport vor fi vor fi rambursate până la max 340 de euro pentru participanții din Moldovade către Oficiului francogerman pentru Tineret OFAJ/DFJW.

Formularul de înregistrare îl găsiți mai jos (descărcați-l).

Participanți care vor fi selectați vor primi un răspuns până în data de 3 martie.

Acesta trebuie transmis la adresa [email protected], alături de un CV, până la data de 26 februarie, până la 12:00 CET.

#Seminarul din Stuttgart se va focusa pe istoria Germaniei și a Uniunii Europene, oportunitățile de dialog, pe care acesta le deschide. Tinerii participanți din Franța, Moldova, Germania și Kosovo vor analiza și discuta viitorul Europei; relația dintre Uniunea Europeană și Europa de Est, în particular perspectivele politice ale Republicii Moldova de a fi mai aproape de valorile europene.

Acesta va cuprinde o vizită la Landtag of Baden-Württemberg și o altă vizită la Strasbourg la Consiliu European.

Ținând cont de faptul că seminarele vor avea loc în anul 2018, un an electoral pentru Republica Moldova, acesta va reprezenta o platformă atât de dezbatere a situației politice din Moldova la acel moment, cât și a viitorului relației acesteia cu Uniunea Europeană.

Tinerii Europeni Federaliști (JEF din franceză Jeunes Europeens Federalistes) este o organizație neguvernamentală, non-profit, membru deplin al ONG-ului JEF Europe, care are 30 de filiale în majoritatea statelor Europene. JEF Moldova este o organizație de tineret, independentă, neafiliată niciunui partid politic. JEF cooperează îndeaproape cu instituții și asociații europene, locale sau naționale și cu publicul larg. Misiunea organizației este promovarea ideii de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Proiectul „Unknown Europe – let us shape it together. European solutions to European problems”  este organizat de Tinerii Europeni Federaliști (JEF-Moldova), Centrul European Baden-Württemberg în colaborare cu Oficiului franco-german pentru Tineret (OFAJ/DFJW). 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente