11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice din nordul țării.

Indicatoarele au fost instalate în urma rezultatului analizei situației din PTF „Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și mulți din călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

Astfel, au fost instalate mai multe indicatoare rutiere care vor facilita deplasarea călătorilor spre PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani.

Noile Indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova:

– M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare;
– R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator;
– G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare;
– G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.

b1

Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orietare pentru călători.

De menționat că activitatea dată se înscrie în șirul de măsuri întreprinse de Poliția de Frontieră, menite să fluidizeze traficul transfrontalier, să evitare aglomerările și să micșoreze timpii de așteptare în punctele de trecere.