Absolvenții care nu au promovat BACul în anii 2015-2017 mai au câteva zile să depună cererea pentru sesiunea repetată

bac

Absolvenții care nu au promovat examenul de BAC în anii 2015, 2016, 2017 pot depune cererea pentru susținerea repetată a examenului la secretariat(anticameră), până la data de 15.02.2018.

Conform regulamentului, în caz de nepromovare, examenul de Bacalaureat poate fi susținut de cel mult două ori în decursul următorilor 3 ani.

În 2017, examenul de BAC a fost susținut de 81% dintre candidați, asta înseamnă că 1.885 de elevi au rămas restanțieri. Din totalul de 4078 de tineri care s-au înscris anul trecut la sesiunea repetată, doar 761 de candidați au reușit să-l susțină, alți 3.317 au rămas și a doua oară restanțieri.

Tot până pe data de 15 februarie, pot depune dosarele și tinerii care vor să susțină examenul de Bacalaureat în regim extern.  La susţinerea, în regim extern sunt admise persoanele care au atins vârsta de 19 ani şi care sunt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţi ai  şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţământ superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

Informații actualizate despre examenele de Bacalaureat 2018, texte de pregătire, orarele și multe alte informații utile, puteți găsi aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente