(foto) Iubita lui Marius Leancă, fiul vicepremierului, numită consilieră în cabinetul acestuia. Cum explică Iurie Leancă

foto-iubita-lui-marius-leanca–numita-consiliera-in-cabinetul-vicepremierului-iurie-leanca–valeria-guma–noua-angajata-de-la-guvern-1518083494

Valeria Guma, fiica fostului deputat PD, Valeriu Guma, a fost numită acum o săptămână în funcţia de consilier în cabinetul viceprim-ministrului. Nimic deosebit, dacă nu ar fi un mic detaliu. De mai bine de 3 ani, Valeria Guma este nimeni alta, decât iubita lui Marius Leancă, fiul vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Potrivit unei dispoziții de Guvern din 29 ianuarie curent, Valeria Guma a fost numită consilieră în cabinetul viceprim-ministrului, însă fără a specifica a cărui vicepremier, scrie unimedia.info.

masd

De asemenea, informația a apărut și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, publicat la 2 februarie curent.

saf

Menționăm că în octombrie 2014, presa a scris că Valeria Guma și Marius Leancă formează un cuplu. Se pare că relația acestora durează de mai bine de trei ani, drept dovadă sunt și fotografiile publicate de proaspăta consilieră pe rețelele de socializare.

27783836_10160159571575651_1780032248_n

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a venit cu o explicație în această situație. Astfel, în comunicatul emis, Iurie Leancă menționează că în cabinetul vicepremierului, consilierii sunt angajați în „temeiul strict al încrederii personale a demnitarului și nu se organizează concurs public”.

„Totuși, în procesul de selecție, Iurie Leancă a ținut în primul rând cont de capacitățile personale ale fiecărui consilier, de studiile acestora, dar și de experiența profesională. Pe lângă asta, domnul Leancă a promovat în sectorul public persoane tinere, pentru a împrospăta și a îmbunătăți procesul de administrare. În prezent, media de vârstă a cabinetului vicepremierului Leancă este în jurul vârstei de 30 de ani”, se arată în comunicat.

Mai mult, este specificat că Valeria Guma vorbește 3 limbi de circulație internaționale, a absolvit una din cele mai bune școli de relații internaționale și analiză politică – University College of London.

„A fost angajată a MAEIE în departamentul Integrării Europene, are experiență și o expertiză bună în acest domeniu, iar în cadrul cabinetului vicepremierului Leancă, va fi responsabilă anume de buna cooperare pe subiecte de integrare europeană cu departamentul unde a fost angajată anterior”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente