(foto) Biatlonistul Nicolae Gaiduc va fi portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă

pordrapelmic
Foto: olympic.md

Nicolae Gaiduc va fi portdrapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din PyeongChang.

„Sunt onorat că am această ocazie de a fi portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile din PyeongChang. Cu siguranță, vor fi emoții de nedescris. Abia aștept să debutez la o ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Nicolae Gaiduc, în vârstă de 21 de ani.

1 2

Nicolae a început să practice biatlon și schi fond la vârsta de 14 ani la Poligonul Dinamo instruit de Nadejda Bria. În 2011 a participat pentru prima dată la un turneu internațional, reușind să se remarce în Slovacia. Sportivul a concurat la biatlon de vară, și a ocupat locul 1 la sprint și locul 2 la mass-start. Anul următor s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Țărilor Balcanice din Bulgaria, de asemenea la biatlon de vară.3

În 2013, el a concurat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Brașov în proba biatlon. Gaiduc este premiant la diferite turnee din România la schi fond și biatlon. Anul trecut, a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial de schi fond printre seniori, care a avut loc în Finlanda.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente