(doc) Deputații contra „Mânei Moscovei”. În Parlament se discuta astăzi o declarație împotriva Federației Ruse

parlament
Foto: tribuna.md

Parlamentul va discuta astăzi o Declarație de condamnare a atacurilor venite din partea Federației Ruse. Un proiect în acest sens a fost introdus în ordinea de zi, nu însă de a avea o pauză de mai bine de 30 de minute.

UPDATE: La ora 14:58 s-a votat în unanimitate de toți deputații prezenți în sală, Declarația privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.

Propunerea de declarație a fost făcută de către deputații PDM în debutul ședinței. Socialiștii s-au prounțat împotriva acesteia, în timp ce liberalii au cerut o pauză de jumătate de oră.

După pauză, liberalii au cerut ca declarația să fie analizată împreună cu proiectul de lege de ieșire din CSI, propunere respinsă de către președintele PDM, Andrian Candu.

„Nu este materie legislativă. Este ca și cum cineva ar vrea să modifice Constituția printr-un proiect de lege”, a declarat liderul PDM din Parlament, Marian Lupu.

„Noi vom vota acest proiect de lege, inclusiv din motiv de reciprocitate, însă pe viitor recomandăm autorilor să se gândească și la jocurile politice din culise, care ne fac foarte slabi în acest context geopolitic”, a declarat deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

„Întotdeauna nora-i vinovată. Cine a inițiat aceste scandaluri în jurul televiziunilor? Nu noi? Duma de stat a răspuns. Voi acum începeți a airi. Ați învățat cuvinte din dicționar și începeți a aiuri”, a declarat Vladimir Voronin.

Proiectul declarației poate fi citit mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente