Chişinău 4° Hânceşti 4° Tiraspol 4° Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39 Curs valutar Pentru 07.02.2018 1 EUR 20.5610 MDL 1 RON 4.4308 MDL 1 RUB 0.2903 MDL 1 USD 16.6170 MDL Toate valutele Panama, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Barbados, Grenada, Macao, Mongolia și Tunisia sunt jurisdicțiile care urmează să fie eliminate de Uniunea Europeană din lista neagră a paradisurilor fiscale. Cu o propunere în acest sens au venit mai mulți oficiali, iar decizia urmează să fie discutată în curând de către miniștrii de finanțe a UE.

Cele 8 jurisdicții, din numărul total de 17, urmează să fie eliminate din lista neagră pentru că au acceptat să-și modifice legislațiile fiscale, în conformitate cu cerințele UE.

Potrivit recomandărilor făcute de către oficialii UE, Samoa americană, Bahrain, Guam, Insulele Marshall, Namibia, Palau, Sfânta Lucia, Trinidad și Tobago vor rămâne în lista neagră.

Uniunea Europeană a decis să întocmească o listă neagră a paradisurilor fiscale pentru a încerca să combată și să descurajeze practicile agresive de evaziune fiscală.

Propunerea va fi discutată în cadrul întrunirii ambasadorilor UE și se așteaptă a fi adoptată de către miniștrii de finanțe a UE în cadrul discuțiilor lunare, la Bruxelles.