Sondajul Time Out's City Life Index, realizat de către Fundaţia Tapestry Research a determinat și în acest an care sunt cele mai sociabile și prietenoase orașe din lume. Chestionarele au fost realizate pe un eșantion de 15.000 de rezidenți din 32 de orașe ale lumii.

Studiul a analizat comportamentul şi atitudinile a peste 15.000 de rezidenţi din cele 32 de oraşe, pe baza a zece criterii, printre care: cum şi cât de des socializează locuitorii, deschiderea generală faţă de alte persoane, încrederea în prieteni şi utilizarea reţelelor de socializare. De asemenea, „a identificat factorii cheie care îi determină pe locuitori să-şi considere oraşul interesant”- de la a lua masa în oraş frecvent până la a se simţi mândri de locul din care provin, arată Business Insider.

Oraşele din America de Nord și Europa au ocupat primele cinci locuri ale clasamentului, primele două fiind Chicago şi Porto.

# Chicago (138,2 puncte)Photo Credit: Travel + Leisure

Cu cel mai mare scor global, Chicago iese fruntaş pentru alimente şi băuturi, fericire, cultură, preţuri accesibile şi mândria de oraş – singurul său dezavantaj a fost siguranţa, singura categorie la care a avut un scor slab.

# Porto (137,9)Photo Credit: Associação Portuguesa de Horticultura

Alegeţi Porto, Portugalia, pentru un loc prietenos unde locuitorii sunt mândri de oraşul lor, sunt „liberi să fie ei înşişi“. În plus, experimentaţi ieşiri ieftine în oraş, pentru o sumă medie de 37 de dolari.

# New York (134.6)

Photo Credit: Lonely Planet

Plasându-se pe locul al treilea, oraşul american are cea mai bună viaţă de noapte din lume şi este pe locul al doilea pentru cultură, potrivit sondajului. A fost, de asemenea, oraşul pe care majoritatea oamenilor doreau să îl viziteze anul acesta – deşi vizitatorii pot avea probleme în a-şi face prieteni aici, ţinându-se de mână cu Washingtonul la categoria „cele mai stresate oraşe“.

# Melbourne (132,3)Photo Credit: News.com.au

Acest oraş australian s-a plasat deasupra tuturor în ceea ce priveşte fericirea, cu nouă din zece locuitori spunând că s-au simţit fericiţi în ultimele 24 de ore. De asemenea, le este uşor să-şi facă prieteni şi cred că oferta de mâncare şi băutură este una dintre cele mai bune caracteristici ale oraşului.

# Londra (131,4)Photo Credit: kayak.co.uk

Fie că este vorba de săli de teatru, restaurante sau baruri, 86% dintre locuitorii Londrei spun că există întotdeauna ceva de făcut sau de văzut în oraş, cei mai mulţi ieşind în oraş de opt ori într-o lună. Cu toate acestea, londonezilor le este greu să-şi facă prieteni, se simt stresaţi şi să spun că traiul în Londra este cam costisitor.

# Madrid (131,1)

Photo Credit: Holidayguru.ie

Fiind unul dintre cele mai bune oraşe pentru cultură, restaurantele din Madrid sunt de asemenea pline, deoarece locuitorii săi mănâncă în oraş mai mult decât oamenii din majoritatea celorlalte oraşe.

# Manchester (130,9)Photo Credit: City Stop Manchester

Locuitorii din Manchester pot fi mari consumatori de băuturi alcoolice, dar ei socializează şi în jurul unei ceşti de ceai – fiind primi care nu pot să rezista 24 de ore fără o cupa.

# Lisabona (130,2)

Photo Credit: Fly Go

Locuitorii din Lisabona mănâncă foarte mult, petrec timp cu familiile şi, totodată, spun că le este uşor să-şi facă prieteni şi să-şi găsească iubirea. O noapte în oraş te costă în medie 46 de dolari.

# Philadelphia (129,2)Photo Credit: uwishunu.com

Per total, locuitorii din Philadelphia şi-au încoronat oraşul ca cel mai accesibil din lume, precum şi unul dintre cele mai plăcute în care poţi locui.

# Barcelona (128,4)Photo Credit: barcelonaspecialtraveler.com

Locuitorii Barcelonei sunt mari iubitori de cultură, mergând la teatru, cinema, expoziţii şi concerte în medie de 71 de ori pe an – fiind al doilea după Mexico City (76 de ori pe an). Oraşul spaniol este, de asemenea, casa unora dintre cei mai mai fani ai restaurantelor.

Lista tuturor orașelor o găsiți pe Business Insider.