Bundestagul german te invită să vezi cum e să fii deputat european. Poți beneficia de o bursă lunară de 500 de euro și cazare gratuită

plenum
Foto: bundestag.de

Bundestagul german invită și în anul 2019 absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, interesați de politică și cunoscători de limbă germană, pentru o perioadă de cinci luni, la Berlin, pentru un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german.

Participanților la program li se oferă posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum și să acumuleze experiență practică privind activitatea parlamentară.

Anual la acest program participă 120 persoane din întreaga lume, iar din 2008 – 28 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag, se spune într-un comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chișinău, citat de IPN.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2019. Participanții beneficiază de o bursă lunară de 500 de euro, cazare gratuită și asigurare. Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1989. Detalii despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de participarea și cea de selecție pot fi găsite pe pagina de internet. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2018 prin e-mail la [email protected] într-un fișier PDF.

Mai multe despre experiența unui stagiu de practică în Bundestagul german puteți afla din interviul cu Vlad Popa. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente