Răspunde corect la 6 întrebări și participă gratuit la un joc intelectual din seria EPIQ

epiq3

Concurs de la jocul intelectual EPIQ și diez.md! Vă propunem 6 întrebări de la primul joc EPIQ. Răspundeți corect la cât mai multe întrebări, iar participanții cu cele mai multe răspunsuri corecte vor putea să-și formeze echipe și să joace gratuit la jocul EPIQ 3 ce va avea loc luni, 5 februarie 2018, începând cu ora 19:00 la Berăria Draft ASEM (Chișinău, str. Constantin Tănase 6). Câștigătorii concursului vor fi anunțați sâmbătă, 3 februarie.

Iată lista de întrebări:

#1. Infirmând ideea că produsele germane sunt mai calitative decât cele chineze, artistul Andy Warhol amintea de 2 construcții similare. Numiți-le pe ambele!

#2. Citat de G. W. Bush: „Aceste cifre din buget nu sunt doar estimări, acestea sunt rezultatele efective pentru anul fiscal care s-a încheiat la X.” În Suedia, din cauza dorinței lui Carl al XII-lea de a merge în pas cu lumea, X a avut loc în anul 1712. Numiți X cu ajutorul a 2 cuvinte!

#3. În Italia postbelică mafioții le dădeau săracilor pantoful stâng, promițând că îl vor da și pe cel drept după ce aceștia vor face acțiunea „corectă”. Ce eveniment a avut loc în Italia pe 24-25 februarie 2013?

#4. „Repli****” este titlul unei comedii din 2002 în care un savant clonează femeia perfectă și îi dă numele ****. Care 4 litere au fost omise de două ori din textul întrebării?

#5. Conform urbandictionary.com, **** e un cuvânt care înseamnă „fan înfocat, obsedat”. Numele a 7 state se termină în ****. Găsiți cele 4 litere!

#6. „Angeleyes”, „Bang-A-Boomerang”, „Ballerina”, „Andante, andante” sunt doar câteva dintre piesele cu care ei au devenit faimoși. Numiți cvartetul!

Răspunsurile le așteptăm în mesajele private pe pagina diez – site de știri pentru tineri.

epiq2

Jocul intelectual EPIQ este un proiect comun realizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Asociația de Jocuri Intelectuale din Moldova. Concursul este unul de echipă, de până la 6 jucători, și reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul interesant și util într-un grup de prieteni. Participanții urmează să fie bombardați cu întrebări de cultură generală, logică și atenție. Nu există limită de vârstă, iar echipele pot fi formate din prieteni, colegi și familii.

De ce să vii la un joc intelectual EPIQ?De ce să vii la un joc intelectual EPIQ?

+ Petreci timpul într-o atmosferă frumoasă
+ Te vezi cu prietenii și rezolvați împreună o serie de sarcini interesante
+ Afli multe lucruri noi sau îți reamintești ce ai uitat de la școală
+ Îți testezi cunoștințele și capacitatea de găsi soluții într-un timp restrâns.
+ Concurezi cu membrii altor echipe pentru a demonstra că ești cel mai bun

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente