(video) Facebook se transformă în Big Brother. Ce își propune să verifice compania americană

control-mai-mare-facebook-se-transforma-in-big-brother

Facebook a cumpărat un start-up care îi permite să aibă un control mai mare asupra utilizatorilor. Este vorba de un start-up american care permite verificarea identităţii prin tehnologii biometrice.

Facebook ar putea folosi tehnologia pentru a recunoaște utilizatorii care nu îşi pot accesa conturile sau să verifice documentele de identitate pe care le cere pentru redobândirea accesului la un anumit cont sau schimbarea numelui de utilizator, potrivit TechCrunch, citat de digi24.ro.

O altă utilizare ar putea fi verificarea celor care cumpără publicitate sau promovează articole pe Facebook, în contextul în care compania duce o adevărată luptă împotriva ştirilor false. Odată cu această înţelegere, activitatea independentă a companiei din Boston va înceta, iar tehnologia şi angajaţii vor fi la dispoziţia lui Mark Zuckerberg.

Startup-ul, fondat în urmă cu trei ani, a dezvoltat tehnologii pentru citirea și verificarea documentelor, instrumente de recunoaștere facială și alte metode de confirmare a identității pe baza datelor biometrice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente