Fracțiunea PLDM contestă „matematica” alegerii lui Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului

211
Foto: Captură VIDEO Privesc.EU

Fracțiunea liberal-democrată din Parlamentul Republicii Moldova înaintează un proiect de lege cu privire la abrogarea numirii în funcție a lui Valeriu Ghilețchi. Ultimul a fost desemnat în funcție pe 22 decembrie după ce Iurie Leancă, cel care ocupa înainte această funcție revenise în componența executivului.

Fracțiunea susține abrogarea hotărârii adoptate pe 22 decembrie 2017.

„Urmare procesului votării fracțiunea PLDM a notificat verbal despre existența unor erori, dar cu părere de rău nu a fost auzită. Modul prin care a fost manipulată opinia publică este unul reprobabil. De fapt din cei 88 de deputați au votat numai 34 deputați. Pe când articolul 10 prevede expres că vicepreședinții se alege cu voturile majorității deputațior”, a declarat deputatul PLDM Tudor Deliu.

PLDM a adus și dovezi foto și video pentru a-și proba cele spuse, „numărând” deputații care au votat în acel moment. Deliu a mai solicitat și demisia lui Ghilețchi, pentru a „reveni în câmpul legal al legii”.

Funcția de vicepreședinte a Parlament a fost deținută până în 2017 de către liberal-democrata Liliana Palihovici, care declarase că se retrage din politică. În locul acesteia, majoritatea l-a înaintat în funcție pe fostul prim-ministru, Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente