(vox) „Skam”, „Stranger Things” sau „Shameless”. Ce seriale și-au câștigat popularitatea în rândul tinerilor și de ce ni le recomandă ei?

Foto: Friends

Pe lângă recomandările de lecturi, filme și muzică, tinerii ne aduc și un set de seriale noi pe care să le privim. De la drame la science fiction, de la comedie la thriller sau un amestec cu de toate. Tinerii au spus care sunt serialele preferate și de ce merită să intre în listele noastre de show-uri.

Cristian Cojocaru: „Shameless” e un serial despre și Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolpentru tineri. Dacă îți pare interesantă povestea unei familii neobișnuite de tineri americani, atunci serialul e pentru tine. „Game of Thrones” are Storyline, Image și Personaje awesome și e tot de ce ai nevoie pentru un trip awesome prin Westeros. „Vikings” e cel mai bun mod de a potoli setea de un serial bun cu acțiune și storyline imprevizibil.  

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolMihaela Furculiță: În prezent, serialul meu preferat este „Riverdale” și cu siguranță o mare parte din tineri îl urmăresc pentru actorii principali, dar și pentru acțiunile ce au loc. Pe scurt, e un serial despre tineri pentru tineri. Un alt serial interesant este „Skam”, serial norvegian, care atrage atenția încă de la primele episoade. Pablo Escobar și serialul „Narcos” mi-au atras atenția puțin mai greu, întrucât am început sa îi îndrăgesc pe la episodul 8/9 din sezonul 1, dar totuși rămâne a fi unul dintre preferatele mele.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolDinu Darii: „Skam”, serial care a cucerit inimile mai multor adolescenți, facându-și un fan base numeros datorită verosimilității evenimentelor din viața personajelor. „Skam”, din norvegiană, se traduce ca „rușine”. Ironia însă-i că fiecare sezon atinge teme tot mai serioase, cu care se poate confrunta un adolescent. Shameless” – black humor, toilet humor and a good pinch of sarcasm, asta-i rețeta succesului „nerușinaților”. În Shameless găsești o mulțime de lucruri pe care ai vrea sa le faci, însă știi că ar avea consecințe prea grave, deci nu-ți rămâne decât să privești cum protagoniștii fac tot ceea ce nu ți-ai putea permite.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolMădălina Teacă: Atunci când îmi place un serial cu adevărat, încep sa am o obsesie pentru el. Așa cazuri au stârnit „The Vampire Diaries”, „Shadowhunters” și „Stranger Things”. Toate trei au în comun desprinderea de realitate și crearea unei lumi „paralele” în care supranaturalul este dominant și asta mă face să apreciez munca depusă de producătorii cu o asemenea imaginație.

„Stranger Things” cred că este cel mai bun serial în prezent, deoarece încalcă toate stereotipurile ce presupun lipsa profesionalismului la adolescenți, actorii principali, la vârsta de 13-16 ani, contopindu-se perfect cu rolurile pe care le interpretează.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolAdriana Maxim: „Scandal” este un thriller politic american. Acest serial a însemnat 7 sezoane ce m-au ținut cu sufletul la gură continuu și ce mi-au reamintit cât de murdară e politica. „Shameless” este o comedie cu nuanțe de dramă, ce ilustrează viața unei familii numeroase. În timp ce tatăl își petrece zilele beat sau în căutare de aventuri, copiii lui, șase la număr, învață cum să aibă grijă de ei. Serialul este unul relaxant, perfect pentru zilele (sau nopțile), în care nu aveți chef de nimic. Recomandarea mea este să priviți versiunea americană, care mi se pare superioară în umor, actori și regie celei englezești.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolNicolae Odagiu: Unul dintre serialele care mi-a plăcut la nebunie este „Twin Peaks”. Misterul tratat foarte subtil din perspectiva unui serial polițist. Este imposibil să nu remarci detaliile și culorile, care pătrund atât de bine în firul narativ al serialului. O adevărată capodoperă.

Alt serial bunicel este „Westworld”, care face o combinație perfectă dintre science-fiction și vestul sălbatic. Să nu uitam însă de „Friends”, serialul care iți poate oferi o pauză perfectă de 20 de minute.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente