(foto, video) Simona Halep s-a calificat dramatic în optimile turneului Australian Open, în cel mai lung meci din istoria sa

7

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul Mare Şlem al anului. Partida de tenis a avut loc sâmbătă, la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Lauren Davis cu 4-6, 6-4, 15-13, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 45 de minute. 

Simona Halep, în vârstă de 26 ani, a jucat cel mai lung şi cel mai dramatic meci din cariera sa în faţa unei adversare agresive de 24 ani, care se află pe locul 76 mondial.

Românca a trecut peste accidentarea de la gleznă, peste oboseala acumulată în acest meci interminabil, a salvat trei mingi de meci şi a reuşit calificarea în optimi, după ce fusese eliminată din primul tur la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne, scrie agerpres.ro

Halep îşi menţine invincibilitatea în 2018, deşi nu a făcut cel mai bun joc al său şi a fost condusă aproape tot meciul de Davis, dacă nu mereu pe tabelă, cel puţin din punct de vedere al iniţiativei.
10673084
Davis a început mai bine meciul şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Halep a egalat şi apoi a reuşit un prim break (3-2), dar imediat şi-a pierdut serviciul. La 5-4 pentru Davis, Simona a făcut mai multe greşeli pe serviciul său, iar americanca a reuşit să îşi adjudece primul set cu 6-4.
3
Davis a debutat cu dreptul în actul secund, dar Halep a luat trei ghemuri consecutive (3-1), a depăşit cu bine un moment de cumpănă la 3-2, salvând o minge de break, iar apoi a încheiat setul cu 6-4.
6
Americanca a câştigat ghemul de debut şi în decisiv, dar apoi Halep s-a desprins la 3-1 şi părea că se va impune fără probleme. Americanca a revenit însă, a făcut break şi a preluat controlul cu 4-3, după o serie de trei ghemuri la rând. Simona a egalat, 4-4, iar apoi a reuşit break-ul, dar nu a putut să încheie meciul (5-5). A urmat un nou break al jucătoarei din Constanţa (6-5), dar din nou nu a reuşit să îşi facă serviciul, iar Davis a preluat iniţiativa, conducând cu 7-6. Halep a servit şi a treia oară pentru meci, după un nou break (8-7), dar nici acum nu a reuşit să încheie conturile. Românca a avut trei noi mingi de break, dar Davis le-a anulat şi a preluat iar conducerea, cu 9-8. Cele două jucătoare au mers cu serviciul în continuare, iar la 11-10 pentru Davis, Halep a fost condusă cu 40-0, dar a reuşit să salveze cele trei mingi de meci şi a egalat, 11-11. Davis a beneficiat de in timeout medical, din cauza unor probleme la un deget de la picior, însă a reuşit să îşi facă serviciul şi a condus cu 12-11, deşi Halep a avut cinci mingi de break. Cele două sportive şi-au făcut serviciul în continuare, în ciuda problemelor fizice tot mai evidente, Davis a mai avut nevoie o dată de intervenţia medicului, iar Halep a câştigat contra serviciului, pentru 14-13, reuşind apoi să terminat partida cu 15-13, setul decisiv durând două ore şi 23 de minute.
7
Halep a avut în acest meci 4 aşi, iar Davis niciunul, românca a comis 4 duble greşeli, iar americanca 7, Davis a avut un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (69%-65%), dar Halep a fost superioară la serviciul al doilea (52%-37%). Simona a transformat 7 din cele 22 de mingi de break (31%), iar Davis 6/16 (37%). Halep a avut 27 de mingi direct câştigătoare, iar Davis a adunat 52 de winners, reprezentanta noastră a comis 39 de erori neforţate, în timp ce americanca a făcut nu mai puţin de 73 de erori neprovocate.
8
Davis nu a ajuns până acum în optimile unui turneu de Mare Şlem, dar a atins turul al treilea la Australian Open (a treia oară) şi Wimbledon.
Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul 18, şi japoneza Naomi Osaka.
Halep o învinsese pe Davis şi în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.
Simona Halep şi-a asigurat un cec de 240.000 de dolari australieni şi 180 de puncte WTA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente