Recomandări #diez. Evenimente la care să mergi în prima zi de weekend

Djeeein
Foto: facebook/DjeinVacari

Vine weekendul! Am așteptat atât de mult zăpada, iar acum putem să profităm din plin de ea. În prima zi liberă din săptămână, vă propunem o listă de evenimente la care să mergeți alături de prieteni și să vă simțiți bine și să vă relaxați. Sperăm să alegeți unul și să-l includeți în agenda voastră.

# Expoziţia de proiecte „Centrul de Artă Contemporană”

Casa Editorială DAS desfășoară unul dintre cele mai de amploare concursuri de arhitectură din Republica Moldova – „Confruntarea titanilor. Crearea conceptului arhitectural al Centrului de Artă Contemporană din Chișinău”. Expoziția va conține 10 lucrări ale arhitecților din Chișinău, care au conceput un nou fundament în raportul artă-oameni. La eveniment, vei putea să votezi lucrarea preferată. Detalii, găsești aici.

# SpeakUp „Empower Me”

SpeakUp este un eveniment creat de tineri pentru tineri şi are drept scop prezentarea unor discursuri și istorii interesante pe anumite teme. Ediția din acest an poartă denumirea „Empower me”. La acest eveniment speakerii îşi propun să informeze prin discursurile sale despre obstacolele cu care se ciocnesc astăzi tinerii în încercarea de a-şi face vocea auzită. Toate detaliile despre eveniment, le poți găsi aici.

# Premieră: „Balamucul Vesel”

Premiera spectacolului Balamucul vesel deschide suita evenimentelor consacrate Centenarului Unirii și se va juca în prima lună a lui 2018 pe scenele Teatrelor Naționale de la Chișinău, Iași și București. Piesa a contribuit la includerea lui S.T. Burke în lista dramaturgilor români din amplul volum “Istoria literaturii române: dramaturgia” de Mircea Ghițulescu. Premiera va avea loc sâmbătă, începând cu ora 18.00. Mai multe informații, aici.

# Movie night – Catch me if you can

American Language Center organizează primul „movie night” din acest an. La eveniment, va fi proiectat filmul „Catch me if you can”, iar după proiecție vor avea discuții în grup despre subiectul peliculei. Detalii despre eveniment, aici.

# Tatiana Cerga & Andrei Glavan Lovely Songs

Tatiana Cerga si Andrei Glavan vor încerca să bucure sufletele spectatotilor cu muzică bună în seara de sâmbătă.
O atmosferă prietenoasă, plină de armonie și dispoziție bună vă așteaptă la Uptown, la ora 20.30. Intrarea la concert este de 80 de lei, iar mai multe detalii găsiți aici.

# Colecționarul

Romanul „Colecționarul” după John Fowles va fi montat în regia Danielei Burlaca la teatrul Geneza Art. „Este romanul de debut al autorului, în care abordează o situație limită de încătușare și tristețe. Iubirea nu mai este suficientă, libertatea nu mai există și nu se mai poate găsi nicio cale de a scăpa. Personajul central, în interpretarea actorului Nicu Țurcanu, tînărul Frederick, este un colecționar de fluturi și e pasionat de o fată frumoasă, pe nume Miranda, care devine prizonieră într-o lume subterană.” Mai multe informații despre eveniment, găsiți pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente