Conform serviciului de presă al Serviciului Vamal, la această oră traficul este restabilit și prin posturile vamale „Mirnoe” și „Molovata” (debarcader). La această oră, sistări ale circulației sunt înregistrate în următoarele posturi vamale: „Basarabeasca”, „Ceadâr-Lunga 1”, „Ceadâr-Lunga 2”, „Săiți” și „Giurgiulești 2”.

Reamintim că, la postul vamal „Basarabeasca” activitatea a fost sistată în urma unei defecțiuni tehnice a sistemului informațional din gestiunea autorității vamale ucrainene. Aceasta după ce și „Giurgiulești 1”, și „Ceadâr-Lunga 2” și-au sistat temporar activitatea, ieri dimineață, în legătură cu lipsa curentului electric în posturile vamale corespondente de pe teritoriul Ucrainei.

Activitatea postului vamal „Ceadâr-Lunga 1” a fost sistată din cauza unei pene de curent în postul vamal „Maloiaroslaveț” din Ucraina. Restricții de circulație apărute la postul vamal „Săiți” sunt din cauza traseului înzăpezit de pe teritoriul Ucrainei.

În acest context, călătorii sunt rugați să evite temporar traversarea frontierei prin posturile vamale menționate sau să opteze pentru alte posturi aflate în apropiere.