Mai multe străzi au fost închise și peste 400 de muncitori, mobilizați pentru deszăpezirea orașului. Care este situația în Chișinău la ora actuală

26996437_1899689283393546_2112346265_n

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 9.00, ca urmare a condiţiilor meteo. Astfel, în dimineaţa zilei, la linie au fost emise 302 troleibuze şi 97 de autobuze, iar la această oră transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru. 

Iată care sunt activitățile întreprinse la această oră:

# Ţinem să informăm opinia publică că străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

# Începând cu ora 04.00, Regia locativ-comunală a intervenit cu 42 de utilaje şi cu peste 400 de muncitori la curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

# Pe tot parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit, cu 49 de autospeciale, la curăţarea străzilor şi a împrăştiat material antiderapant. S-a acţionat, prioritar, pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii.

# Edilul Capitalei, Silvia Radu, a solicitat să fie majorat numărul utilajelor implicate în deszăpezire. De asemenea, ea le-a cerut pretorilor de sector să gestioneze situaţia din teritoriu şi a solicitat tuturor agenţilor economici din Chişinău să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

# În cadrul şedinţei Comisiei situaţii excepţionale s-a decis instituirea unei celule de criză la nivelul municipiului Chişinău, care va monitoriza situaţia în oraş şi va informa, din trei în trei ore, despre starea lucrurilor din teritoriu.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente