Mai multe mașini blocate în troiene. 400 de salvatori și pompieri intervin în toată țara pentru a preveni riscurile

26972049_10155968440418764_712831733_o_0
Foto: dse

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale, 135 de unități de tehnică și 375 de angajați intervin în teren pentru diminuarea situațiilor de risc.

Pe parcursul zilei de azi mai multe mijloace de transport au fost deblocate de salvatori în regiunele de sud și centru ale țării. În apropiere de localitatea Susleni, raionul Orhei, 27 de autoturisme cu 48 de persoane, inclusiv șase copii au fost deszăpezite de pompieri, după ce mașinele au rămas blocate în troiene.

La Telenești pe traseul M14 Bălți – Chișinău, șoferii din șase camioane staționate au primit ceai și asistență din partea reprezentanților Secției Situații Excepționale Telenești. O ambulanță a fost deblocată de pompieri din zăpadă. Aceasta urma să ajungă la un pacient din localitatea Cobâlnea. Alte cinci persoane din două unități de transport au primit ajutor după ce au rămas înzăpezite în apropiere de localitatea Căinari.

Intervențiile pompierilor pentru deblocarea autovehiculelor întroienite au avut loc la Nisporeni, Șoldănești, Orhei, Hâncești, Dubăsari, Cimișlia, Comrat, Ceadâr -Lunga și mun. Chișinău. De la curentul electric parțial rămân deconectate 275 de localități din 18 raioane.  Specialiștii lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la energia electrică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente