Gas Natural Fenosa a scos la vânzare activele din Moldova. Filiala ar costa 500 de milioane de euro

media_146539905900352000
Foto: noi.md

Filiala Gas Natural Fenosa ar putea avea un alt proprietar în Moldova. Potrivit ziarului spaniol El Economista, compania a scos la vânzare activele din țară.

Vânzarea filialei se realizează în contextul în care compania trece printr-o revizuire strategică a tuturor activelor sale de la intrarea în fondul de investiții privat al SUA. Intenția este de a-și îmbunătăți eficiența și, prin urmare, de a se alătura acestui fond, lucru care a fost problematic în ultimii ani.

Operațiunea ar putea însemna un venit de 500 de milioane pentru companie, care s-ar adăuga la aproape 3.000 de milioane de euro, care au fost deja preluate de către alte cesiuni din Columbia, în rețeaua de distribuție a gazelor.

Gas Natural Fenosa este prezentă în Moldova din anul 2000 și deservește mai mult de 800.000 de clienți, prin intermediul filialei sale Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa. Compania furnizează energie electrică în 70% din toată țara.

La sfârșitul anului trecut, compania spaniolă a menținut contacte permanente cu Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică pentru a solicita noi tarife pentru distribuția energiei electrice, ceea ce a condus la o creștere de 14,2% pentru clienții moldoveni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente