(foto, video) „Magicianul” a spus adio. Ronaldinho s-a retras din fotbalul mare

MDEzYTJjZjVlYzNmYjI1MGI3MGUwMWJlNTdl.thumb

Ronaldinho a spus adio fotbalului. Această decizie neașteptată a fost anunțată ieri, 16 ianuarie, de către fratele fotbalistului, care este și impresarul acestuia. „S-a oprit! S-a terminat! Vrem să organizăm un eveniment fastuos după Cupa Mondială din Rusia. Vom organiza meciuri de retragere în Brazilia, Europa și Asia”, a declarat fratele lui Ronaldinho pentru OGlobo.

Ronaldinho, în vârstă de 37 de ani, și-a început cariera la Gremio, iar în 2001 a făcut pasul în fotbalul european și a semnat cu PSG. A cunoscut gloria internațională în perioada 2003-2008 la Barcelona, a urmat transferul la AC Milan și revenirea în Brazilia la Flamengo și Atletico Mineiro. Ronaldinho a jucat un sezon (2014-2015) și în Mexic, la Querétaro, înainte de a semna ultimul său contract, cu Fluminense.

În toată cariera sa a reușit să marcheze peste 200 de goluri, dintre care 33 pentru selecționata Braziliei în cele 97 de meciuri jucate pentru națională. La nivel internațional a câștigat Copa America, Cupa Mondială și Cupa Confederațiilor.

La nivel de club, Ronaldinho a câștigat nouă trofee: Cupa Intertoto cu PSG în 2001, două titluri de campion și două Supercupe ale Spaniei, plus trofeul UEFA Champions League cu Barcelona, campionatul în Italia cu AC Milan, Copa Libertadores și Recopa Sudamericana cu Atletico Mineiro.

Ronaldinho a mai câștigat și Balonul de Aur în 2005.

 

e-oficial-s-a-oprit-s-a-terminat-era-fotbalului-cu-zambetul-pe-buze-a-ajuns-la-final-ronaldinho-s-a-retras_size6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente