Chiria anuală de spațiu public în Chișinău va crește în 2018. Cât va costa un metru pătrat 

chirie
Foto: decent-realestate.ro

Tariful de bază pentru chiria anuală a unui metru pătrat de spațiu în municipiul Chișinău în anul curent, stabilit în bugetul de stat pentru 2018, constituie 336,5 lei, față de 322,6 lei în anul trecut.

În municipiul Bălți, tariful este de 238,6 lei, cu 9,8 lei mai mult decât în anul trecut. În alte orașe, tariful de bază constituie 173,5 lei/m2, în localitățile suburbane din componența municipiilor – 130,2 lei/m2, iar în localitățile sătești – 43,5 lei/m2, transmite IPN.

Tariful de bază pentru un metru pătrat de spațiu este un element important în determinarea cuantumului minim al chiriei anuale pentru utilizarea încăperilor proprietate publică. La stabilirea chiriei se vor lua în considerație și coeficienții de amplasare a încăperii (încăpere separată, anexă, subsol), coeficienții de amenajare tehnică (dotarea cu apeduct, canalizare, apă caldă), coeficientul de ramură privind folosirea încăperii (atelier de creație, întreprindere de producție, farmacie, ziar) și coeficientul de piață.

De plata chiriei sunt scutite instituțiile finanțate de la bugetul de stat și uniunile de creație pentru încăperile închiriate de la alte autorități sau instituții bugetare, finanțate de la bugetul de stat, precum și de la întreprinderile de stat al căror fondator este autoritatea ierarhic superioară. De asemenea, vor fi scutite de plata chiriei întreprinderile de stat al căror fondator este Departamentul Instituțiilor Penitenciare pentru încăperile închiriate în cadrul sistemului penitenciar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente