Cele mai populare articole pe blogurile din Moldova ale lunii decembrie 2017, potrivit Blogtop

dggfgf

Blogtop.md vă prezintă lista celor mai populare articole de pe blogurile moldovenești în luna decembrie. Cele mai populare articole au adunat împreună peste 20 de mii de reacții în Social Media. 

Conform monitorizării platformei Blogtop, printre autorii care au avut articole pe placul publicului în luna decembrie au fost Elena Robu, Fine Wine, Dumitru Alaiba, Svetlana Vizitiu, Alexandru Leahu și Dumitru Ciorici.

Printre cele mai populare articole ale lunii decembrie se regăsesc:

#1. Întrebare către ANSA: De ce magazinele MeatHouse activează încă? Dumitru Ciorici

producator-mezeluri-1280x906

#2. Tânără stabilită în Italia: Nu aș dori nimănui să ajungă să își lase copiii pentru bani Elena Robu

angela-crop-702x336

Angela Tăbârță are 30 de ani, este originară din satul Chetroseni, din raionul Hâncești, iar deja de patru ani este stabilită în Italia, la Cento. Povestea ei de viața este cutremurătoare, fiind nevoită, la vârsta de 26 de ani, să plece în lumea mare pentru a asigura copiilor o viață normală. A trecut prin multe suferinți și lacrimi, dar soarele a început să lumineze și pe strada ei. Pe 1 decembrie, Angela Tăbârță și-a deschis propriul magazin în orașul unde locuiește, un magazin cu produse autohtone moldovenești. Continuarea o citiți aici.

#3. Să fim ca arborii Svetlana Vizitiu

cropped-copy-cropped-cropped-aaaaa1

Arborii doar oferă și nimic nu cer în schimb. Oferă cu abnegație, fără niciun fel de preocupare ce vom face noi cu darurile lor. Arborii oferă fructele sale și nu le pasă – le vor mânca oamenii, insectele sau animalele, fie le vor folosi pentru decor sau vor putrezi și vor da viață altor pomi. Arborele nu este legat de nimeni. El muncește zi și noapte pentru a hrăni fructele și, atunci când se coc și pomul nu mai are nevoie de ele, le dă fără să ceară ca ele să fie utilizate astfel și… nu altfel. Arborii cresc încontinuu și sunt mereu în căutarea luminii. Și niciodată nu caută întunericul. Nici frigul. În mod rezonabil, utilizează orice energie și spațiul disponibil lor pentru a obține cât mai multă lumină. Nu întunericul! Unii dintre copaci au asistat de sute de ani la dezvoltarea civilizației și acum înțelepciunea lor se manifestă prin liniștea și frumusețea pe care o radiază… Pace! Continuarea, aici.

#4. Top 10 vinuri ale anului 2017 Fine Wine

Top10_2017_023

Este vorba de vinuri care au fost lansate pe piață în 2017 (a nu se confunda cu roada acestui an). Am luat în calcul în acest top atât vinul, cât și evoluția companiei sau influența pe piață. Continuarea, aici.

#5. Ce ne spune Kroll. Concluziile mele Dumitru Alaiba

În primul rând, nu e tocmai adevărat că „Kroll nu a zis nimic nou”. Răsfoiți cele 57 de pagini. Omiteți ceea ce vi se pare că știți, citiți ceea ce vi se pare interesant, după asta faceți-vă concluziile. Poftim aici la un click distanță raportul Kroll -2, ca să nu mergeți prea departeÎn al doilea rând, concluziile mele pe scurt, citind pe alocuri printre rânduri. Ce s-a reușit. Continuarea, aici.

#6. Iubește-mă…  Alexandru Leahu

Iubire, răscolește-mă
Din vis urât, trezește-mă
În ochi pune lumină,
Tristețea fă-o ruină.

Putere, tu, adună-mă
Cu dragoste, sugrumă-mă
Cu-n zâmbet înflorește-mă,
În toate urmărește-mă.

Continuarea, aici.

#7. Sensul vietii Svetlana Vizitiu

cropped-copy-cropped-cropped-aaaaa1

Există o mulţime de situaţii când unui om i se pare că viaţa pentru el a pierdut orice sens. Cel mai des, aşa gândesc oamenii căror li s-a întâmplat o tragedie asociată cu pierderea celor dragi. Mai rar, acel sentiment îl trăiesc şi cei care au divorţat sau au pierdut un loc de muncă, fie bunuri materiale. În acel moment, atunci când apar astfel de gânduri că NU ARE SENS SĂ MAI EXISTE, omul se află într-o stare de depresie sau de inadecvare. Continuarea, aici.

#8. Unirea nu este despre beneficii, este despre acceptarea istoriei și a neamului tău Elena Robu

tricolor-700x336

Unirea nu este despre avantaje, este despre acceptarea istoriei și a neamului tău. Aproape de fiecare dată când discut cu oamenii despre necesitatea ca cele două state românești să se întregească, ajungem la contradicții. Și asta din cauza multor stereotipuri și prejudecăți care încă sunt destul de puternice în societatea noastră. Continuarea, aici.

#9. Mesaj mut Alexandru Leahu

Salut, om bun, n-ai mai fost de mult timp pe aici, dar probabil nici n-ai prea avut motive să o faci. Vine ea la mine, dintr-un deceniu în altul, inspirația, dar mă văd cu ea o dată în secol. Scriu tot mai rar, și sunt obsedat tot mai mult de rutină. Sunt tot acolo, dar sunt în altă parte. Într-un sistem tridimensional nu ne schimbăm coordonatele, dar din păcate trăim în unul, în care timpul devine a patra dimensiune. Vrei nu vrei, dar timpul ne schimbă pozițiile coordonatelor noastre. Continuarea, aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente